24 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
AB Komisyonu Sözcüsü, 29 Ocak’ta duyurulan yeni vize stratejisi önerisine ilişkin yöneltilen soruları yanıtladı. Türkiye’nin 2013 yılından bu yana AB ile yürüttüğü Vize Serbestisi Diyaloğu kapsamında yeni stratejinin etkisinin olup olmayacağı sorusuna sözcü, düzenlemenin Türkiye’yi doğrudan ilgilendiren bir yönü bulunmadığını belirtti.
Türk basınında yaygın olarak AB’nin yeni vize stratejisinde “yeşil pasaport” sahiplerine ilave uygulamalar getirileceğine ilişkin haberlerin de bulunduğu hatırlatılarak, özel statüdeki pasaport sahiplerinin nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine AB Komisyonu Sözcüsü, “Vizesiz seyahat edebilen Türk vatandaşlarının (örneğin diplomatik pasaport veya yeşil pasaport hamillerinin) haziran ayında hayata geçirilecek Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) olarak bilinen seyahat yetkilendirmesi sistemi için başvuru yapmasına gerek bulunmuyor. Bu kapsamda söz konusu kişiler, vizeye ve ETIAS seyahat yetkilendirmesine ihtiyaç duymadan seyahat edebilecek.” açıklamasında bulundu.
AB Komisyonu Sözcüsü, Türkiye’nin henüz vizeden muaf ülkeler arasında yer almadığını, Türk vatandaşlarının da ETIAS kapsamına girmeyeceğini kaydederek, “Bu nedenle Türk vatandaşlarının, AB’nin dış sınırlarını geçebilmek için ETIAS seyahat yetkilendirmesi değil, vize almaları gerekiyor.” bilgisini verdi.
AB’nin yeni vize stratejisi alanında çalışmalar yapacağını duyurması, Türk basınında Türkiye’nin de bu durumdan etkileneceği yönünde iddialara neden olmuş, tartışmalara yol açmıştı.
AB Komisyonu’nun 29 Ocak’ta duyurduğu yeni vize stratejisi önerisinde düzensiz göçle mücadelede işbirliği yapan üçüncü ülkelere vize kolaylığı sağlanması, vizesiz seyahat rejimlerinin daha sıkı denetlenmesi ve yükümlülüklerini yerine getiren ülkelerde vizesiz seyahatin sürmesinin amaçlandığı bildirilmişti.
Strateji kapsamında, geri dönüş ve geri kabul konularında işbirliği göstermeyen, AB’nin güvenliğini tehdit eden eylemlerde bulunan üçüncü ülkelere yönelik vize başvurularının askıya alınması veya kısıtlanması gibi önlemlerin de gündeme gelebileceği belirtilmişti.
Vizesiz seyahat edenler için Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi’nin (ETIAS), 2026’nın son çeyreğinde devreye gireceği de duyurulmuştu. Yeni strateji kapsamında AB’nin nitelikli iş gücü, öğrenciler, araştırmacılar ve yenilikçi girişimciler için mevcut mevzuatta olası değişiklikleri de değerlendireceği kaydedilmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 6 Şubat mesajı
“Küçük hanımlar, küçük beyler…”
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye Büyükelçiliği’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: Ateşkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
“Küçük hanımlar, küçük beyler…”
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye Büyükelçiliği’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: Ateşkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan