21 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan konuya iliÅŸkin yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸine göre, daha önce bu yollardan ücret ödemeden geçenlere “o güzergâhın en uzun mesafesi” esas alınarak uygulanan idari para cezası “geçiÅŸ ücreti ödemeden giriÅŸ çıkış yaptığı mesafe” göz önüne alınarak tahsil edilecek.
Bu kapsamda, ücretsiz geçiÅŸ yapanlara, geçiÅŸ ücreti ödemeden giriÅŸ çıkış yaptığı mesafeye ait ücretin 10 katı kadar uygulanan idari para cezası miktarı, mesafenin dört katına düÅŸürüldü.
DeÄŸiÅŸiklikle ayrıca, ücretlerini ödemeden geçiÅŸ yapanlardan, ödemesiz geçiÅŸ tarihini izleyen yedi gün içinde yükümlü olduÄŸu geçiÅŸ ücretini usulüne uygun olarak ödeyenlerin, bu cezadan muaf tutulması uygulamasında ödeme süresi de 15 güne çıkarıldı.
Belirlenen geçiÅŸ ücretlerini ödemeden geçiÅŸ yaptığı tespit edilen yabancı plakalı araçlara uygulanan idari para cezaları için söz konusu 15 günlük süre beklenmeyecek.
Yönetmelikte ÅŸöyle denildi:
“Aynı YönetmeliÄŸin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasındaki ‘o güzergâhın en uzun mesafesine’ ibaresi ‘geçiÅŸ ücreti ödemeden giriÅŸ çıkış yaptığı mesafeye’ olarak, ‘on’ ibaresi ‘dört’ olarak deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ, aynı fıkradaki ‘En uzun mesafe, ücret ödemeden çıkış yapılan giÅŸelere en uzak mesafede olan giÅŸe dikkate alınarak belirlenir’ cümlesi yürürlükten kaldırılmış, aynı maddenin ikinci fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“GeçiÅŸ ücretlerini ödemeden geçiÅŸ yapanlardan, ödemesiz geçiÅŸ tarihini izleyen on beÅŸ gün içinde yükümlü olduÄŸu geçiÅŸ ücretini usulüne uygun olarak ödeyenlere, bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen ceza uygulanmaz. Ödemesiz geçiÅŸ ücreti bedelinin ödenmesinden araç sahibi sorumludur. Otoyollar ile eriÅŸme kontrolünün uygulandığı karayolları için belirlenen geçiÅŸ ücretlerini ödemeden geçiÅŸ yaptığı tespit edilen yabancı plakalı araçlara uygulanan idari para cezaları için bu fıkrada belirlenen on beÅŸ günlük süre beklenmez. Cezalı geçiÅŸ yapan gerçek kiÅŸi hüviyetindeki araç sahibinin ölmesi durumunda varislerinden sadece cezasız geçiÅŸ ücreti tahsil edilir. Bu uygulamada araç sahibinin ölüm raporu evraka eklenir.”
Konut satışlarını virüs vurdu
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
431190 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295812 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
111597 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
91445 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
90887 kez okundu
Altın ve gümüş baskı altında
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel adliyeye sevk edildi
Japonya’da 7.5 büyüklüğünde deprem
2026 İhracat Verileri Açıklandı: Bursa kaçıncı sırada?
Altın haftaya düşüşle başladı
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Bursaspor’u tebrik etti
Türkiye Ebru Başsavcıyı konuşuyor
İran açıkladı: Hürmüz Boğazı açıldı
İthalatta Gözetim Düzenlemesi: Traktörler Kapsam Dışı, ATV’ler Listede
Dahilde İşleme Rejimi’nde süre uzatımı
Altın ve gümüş baskı altında
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel adliyeye sevk edildi
Japonya’da 7.5 büyüklüğünde deprem
2026 İhracat Verileri Açıklandı: Bursa kaçıncı sırada?
Altın haftaya düşüşle başladı
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Bursaspor’u tebrik etti
Türkiye Ebru Başsavcıyı konuşuyor
İran açıkladı: Hürmüz Boğazı açıldı
İthalatta Gözetim Düzenlemesi: Traktörler Kapsam Dışı, ATV’ler Listede
Dahilde İşleme Rejimi’nde süre uzatımı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan