14 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen “Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi”ne göre, 14 Ocak Perşembe ülke genelinde başlatılan aşılama çalışmalarına devam ediliyor. Bu kapsamda öncelikle sağlık çalışanlarının aşılanması sürdürülüyor.
Aşılamanın dördüncü gününde 700 binden fazla sağlık çalışanı Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının ilk dozunu oldu.
Ankara Şehir Hastanesi’ndeki 130 aşı uygulama odasında sağlık görevlileri aşılanıyor.

Röntgen teknisyeni Fatma Sevran, aşı uygulama sürecinin gayet iyi geçtiğini ve sadece ufak bir iğne ağrısı hissettiğini belirterek, “Kovid-19 geçirmiştim. Nasıl bir sıkıntı yaşadığımı biliyorum. Aşı geldiğini duyunca sevinerek geldim.” ifadelerini kullandı.
Sevran, tekrar hastalanmamak için aşı yaptırdığını dile getiren, “Herkese de tavsiye ederim. Herhangi bir sıkıntı yok.” dedi.

Hemşire Cihan Kaya da 5 ay önce Kovid-19’a yakalandığını, ilk başlarda sürecin çok sancılı geçtiğini, ateş ve diğer belirtilerin olduğunu söyledi.
Aşının tek çare olduğunu düşünüp uygulamaya katılmaya karar verdiğini anlatan Kaya, “Aşı olurken herhangi bir ağrı vesaire olmadı. Şu an için bir sıkıntı yaşamadım. Toplumsal bir sorumluluk, aşıyı olmamız gerekiyor. Başka bir çaremiz yok. Şu an için bu hastalıktan başka türlü kurtulma yolumuz yok. O yüzden aşı olmak gerekiyor.” diye konuştu.
Sağlık görevlileri aşı olmalarının ardından özçekim yaptı.

Türkiye’deki yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık çalışanının aşılanmasının ardından yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar aşılanacak. Bu grubu 65 yaş ve üstü bireyler izleyecek.

İlk dozun uygulanmasından 28 gün sonra aşının ikinci dozu uygulanacak. MHRS ve e-Nabız hesabı üzerinden randevu kontrol edilebilecek veya değiştirilebilecek.
AA
Uludağ’da kar kalınlığı 1 metreye ulaştı
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
390999 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293768 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109371 kez okundu
4
Pegasus’tan İsrail kararı
51874 kez okundu
5
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
50951 kez okundu
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Hangi Çiçek Soğanlarının İhracatı Yasaklandı?
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 40 indirimli bilet
İşte dünyanın en güçlü kadınları
Yan Yana’ 2025’in en çok izlenen filmi oldu
DEM Parti bugün Bahçeli’yi ziyaret edecek
Asgari ücret maratonu bugün başlıyor
Rekabet Kurumu idari para cezası alt sınırını belirledi
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Hangi Çiçek Soğanlarının İhracatı Yasaklandı?
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 40 indirimli bilet
İşte dünyanın en güçlü kadınları
Yan Yana’ 2025’in en çok izlenen filmi oldu
DEM Parti bugün Bahçeli’yi ziyaret edecek
Asgari ücret maratonu bugün başlıyor
Rekabet Kurumu idari para cezası alt sınırını belirledi
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan