09 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Avusturya’da Viyana Tıp Üniversitesinde önceden belirlenen 5 kiÅŸiye ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapıldı.
İlk aşılamaların ardından ülkeye dün ulaÅŸan 10 bin doz Pfizer-BioNTech aşıları ülke genelinde vurulmaya baÅŸlanacak.
BaÅŸbakan Sebastian Kurz ve SaÄŸlık Bakanı Rudolf Anschober, aşı yaptıran 5 kiÅŸiyle görüÅŸtükten sonra düzenledikleri basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Kurz, bir yıldır dünyanın salgın hastalıkla ciddi bir mücadele verdiÄŸini belirterek 27 Aralık’ın tarihi bir gün olduÄŸunu söyledi.

Aşının virüsle mücadelede önemli bir oyun deÄŸiÅŸtirici olduÄŸunu vurgulayan Kurz, “Bu, salgına karşı zaferin baÅŸlangıcıdır.” ifadesini kullandı.
Kurz, aşı programının üç kademeli yürütüleceÄŸini, gelecek haftadan itibaren özellikle saÄŸlık çalışanları ve risk grubu olarak görülen kiÅŸilere aşı yapılacağını, daha sonra da aşının ülke genelinde uygulanacağını kaydetti.
27 Aralık’ın “Avrupa Aşı Günü” olarak belirlenmesinin ardından İtalya da ilk Kovid-19 aşılarının yapıldığı ülkelerden oldu.
![]()
İtalya’ya dün ulaÅŸan Pfizer-BioNTech aşısı, bu sabah ülkenin önde gelen bulaşıcı hastalıklar merkezi olan baÅŸkent Roma’daki Lazzaro Spallanzani Hastanesi’nde saÄŸlık çalışanlarına uygulandı.
Kovid-19 aşısı ilk olarak hastane profesörlerinden Maria Rosaria Capobianchi, hemÅŸire Claudia Alivernini, hekim Alessandra D’Abramo, hekim Alessandra Vergori ve saÄŸlık çalışanı Omar Altobelli’ye yapıldı.
Farklı firmalardan toplamda 202,5 milyon doz aşı sipariş eden İtalya, ilk seferde 9 bin 750 doz temin etti.
İtalya, belirlediÄŸi program çerçevesinde ilk aÅŸamada saÄŸlık çalışanlarını, ardından yaÅŸlıları, daha sonra da gençleri aşılamayı hedefliyor.
AA
Türk-İş, asgari ücretin 3 bin liranın üzerinde olmasını istiyor
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
389725 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293700 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109314 kez okundu
4
Pegasus’tan İsrail kararı
51815 kez okundu
5
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
49711 kez okundu
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de görev değişimi
Adli emanette 3 anahtar dönemi
ABD’ye giriş yasağı: Yasaklı ülke sayısı 30’u aşabilir
Bursa’nın oto devinde kampanya
İmamoÄŸlu’nun yargılandığı diploma davası ertelendi
Antalya’da 4.9 büyüklüğünde deprem
Sınır kapısında TIR geçişleri durduruldu
Uyuşturucu baskınında çatışma; Bir polisimiz şehit oldu
Altın fiyatları bugün ne kadar?
14 günlük bütçe maratonu başlıyor
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de görev değişimi
Adli emanette 3 anahtar dönemi
ABD’ye giriş yasağı: Yasaklı ülke sayısı 30’u aşabilir
Bursa’nın oto devinde kampanya
İmamoÄŸlu’nun yargılandığı diploma davası ertelendi
Antalya’da 4.9 büyüklüğünde deprem
Sınır kapısında TIR geçişleri durduruldu
Uyuşturucu baskınında çatışma; Bir polisimiz şehit oldu
Altın fiyatları bugün ne kadar?
14 günlük bütçe maratonu başlıyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan