19 Temmuz 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Avusturya’da Viyana Tıp Üniversitesinde önceden belirlenen 5 kiÅŸiye ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapıldı.
İlk aşılamaların ardından ülkeye dün ulaÅŸan 10 bin doz Pfizer-BioNTech aşıları ülke genelinde vurulmaya baÅŸlanacak.
BaÅŸbakan Sebastian Kurz ve SaÄŸlık Bakanı Rudolf Anschober, aşı yaptıran 5 kiÅŸiyle görüÅŸtükten sonra düzenledikleri basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Kurz, bir yıldır dünyanın salgın hastalıkla ciddi bir mücadele verdiÄŸini belirterek 27 Aralık’ın tarihi bir gün olduÄŸunu söyledi.
Aşının virüsle mücadelede önemli bir oyun deÄŸiÅŸtirici olduÄŸunu vurgulayan Kurz, “Bu, salgına karşı zaferin baÅŸlangıcıdır.” ifadesini kullandı.
Kurz, aşı programının üç kademeli yürütüleceÄŸini, gelecek haftadan itibaren özellikle saÄŸlık çalışanları ve risk grubu olarak görülen kiÅŸilere aşı yapılacağını, daha sonra da aşının ülke genelinde uygulanacağını kaydetti.
27 Aralık’ın “Avrupa Aşı Günü” olarak belirlenmesinin ardından İtalya da ilk Kovid-19 aşılarının yapıldığı ülkelerden oldu.
İtalya’ya dün ulaÅŸan Pfizer-BioNTech aşısı, bu sabah ülkenin önde gelen bulaşıcı hastalıklar merkezi olan baÅŸkent Roma’daki Lazzaro Spallanzani Hastanesi’nde saÄŸlık çalışanlarına uygulandı.
Kovid-19 aşısı ilk olarak hastane profesörlerinden Maria Rosaria Capobianchi, hemÅŸire Claudia Alivernini, hekim Alessandra D’Abramo, hekim Alessandra Vergori ve saÄŸlık çalışanı Omar Altobelli’ye yapıldı.
Farklı firmalardan toplamda 202,5 milyon doz aşı sipariş eden İtalya, ilk seferde 9 bin 750 doz temin etti.
İtalya, belirlediÄŸi program çerçevesinde ilk aÅŸamada saÄŸlık çalışanlarını, ardından yaÅŸlıları, daha sonra da gençleri aşılamayı hedefliyor.
AA
Türk-İş, asgari ücretin 3 bin liranın üzerinde olmasını istiyor
Piyasalarda gözler ECB’nin faiz kararında
Ankara Valiliğinden sağanak uyarısı
72 ilde uyuÅŸturucu operasyonu
Adli tatil yarın başlıyor
Orman Genel Müdürlüğünden uyarı!
2025-YKS sonuçları açıklandı
Gazeteci-yazar Altan Öymen entübe edildi
Mastercard ve Visa hakkında soruşturma başlatıldı
Tunç Soyer’e 45 yıl hapis istemi
2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu
Piyasalarda gözler ECB’nin faiz kararında
Ankara Valiliğinden sağanak uyarısı
72 ilde uyuÅŸturucu operasyonu
Adli tatil yarın başlıyor
Orman Genel Müdürlüğünden uyarı!
2025-YKS sonuçları açıklandı
Gazeteci-yazar Altan Öymen entübe edildi
Mastercard ve Visa hakkında soruşturma başlatıldı
Tunç Soyer’e 45 yıl hapis istemi
2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.