13 Ocak 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ATO Congresium’da düzenlenen “EKO İKLİM Ekonomi ve İklim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Zirvesi ve Fuarı”ndaki konuÅŸmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Asgari ücrette artış yapılacağı yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine Bilgin, şöyle konuştu:
“Asgari ücreti bizim de tarafı olduÄŸumuz Asgari Ücret Tespit Komisyonu, her yıl aralık ayında belirliyor. Bu yıl için tarihimizin en yüksek asgari ücret artışını gerçekleÅŸtirdik. Bunun yanında daha önemli bir ÅŸey yaptık. ÇocukluÄŸumdan beri konuÅŸulan bir ÅŸeyi gerçekleÅŸtirme fırsatımız oldu. Sayın CumhurbaÅŸkanı’mız bunu açıkladı. Bütün ücretlerin, asgari ücret kadar olan kısımda gelir vergisinden vazgeçildi ve devlet çok büyük bir fedakarlık yaptı. Asgari ücrette net bir artış saÄŸlandı. Daha bunun üçüncü ayındayız. Bunu bugün tartışmayı anlamsız buluyorum.”
Bakan Bilgin, Türkiye’nin küresel salgının ardından yaÅŸanan ekonomik krizlerin baskısı altında olduÄŸuna dikkati çekerek “Bunun en önemli göstergesi, enflasyonist etki. Bu enflasyonu Türkiye önlemek için yeni bir ekonomik program uyguluyor. Mayıstan itibaren, haziranda daha belirgin bir ÅŸekilde enflasyondaki düşüşü hedefleyen bir ekonomik program uyguluyoruz. Dolayısıyla enflasyon ücret artışı, enflasyon ücret artışı sarmalına sebep olacak bu tür yaklaşımları yanlış buluyorum. OlaÄŸanüstü ÅŸartlar ortaya çıkar vesaire o zaman düşünülebilir ama bugün gündemimizde böyle bir ÅŸey yok.” dedi.
Siyasi parti temsilcilerinin asgari ücretin artırılması yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Bilgin, şunları söyledi:
“Siyasetçiler, siyasi pozisyonları açısından kendi deÄŸerlendirmelerini yaparlar. Demokraside mekanizmalar böyle iÅŸler. Benim konuÅŸmalarımı çalışma hayatında sorumlu Bakan olarak deÄŸerlendirmek lazım. Temmuzda toplu sözleÅŸmelerin enflasyon farkı var. Bunları karıştırmamak lazım. Temmuz ayı geldiÄŸinde hem memurlar ile hem işçilerle yaptığımız sözleÅŸmeleri deÄŸerlendireceÄŸiz.”
AA
İnternete yüzde 67 zam
Türk tiyatrosunun usta ismi Koray Ergun hayatını kaybetti
Usta sanatçı Haldun Dormen entübe edildi
İran’da neler oluyor?
En düşük emekli aylığı için kritik tarih belli oldu
Dolar/TL bugün ne kadar?
Motorine zam gelecek
Altın fiyatlarında yeni rekor
Bebek Otel’de kaçak bölümler yıkılıyor
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
Türk tiyatrosunun usta ismi Koray Ergun hayatını kaybetti
Usta sanatçı Haldun Dormen entübe edildi
İran’da neler oluyor?
En düşük emekli aylığı için kritik tarih belli oldu
Dolar/TL bugün ne kadar?
Motorine zam gelecek
Altın fiyatlarında yeni rekor
Bebek Otel’de kaçak bölümler yıkılıyor
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan