23 Aralık 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Adalet Bakanı Bozdağ, gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileriyle Dikmen Hakimevinde, 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi.
Kovid-19 salgını döneminin ardından CumhurbaÅŸkanlığı bakımından da hareketli bir yıl olduÄŸunu bildiren BozdaÄŸ, 6. Yargı Paketi’nin gündeme alındığını, kadına yönelik ÅŸiddetle mücadele konusunda yeni reformların hayata geçirildiÄŸini anlattı.
Bozdağ, kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik yapılan yasal düzenlemelere ilişkin şunları söyledi:
“Kadına yönelik ÅŸiddetle mücadele hem Bakanlığımızın hem de CumhurbaÅŸkanımızın, hükümetimizin deÄŸiÅŸmez ve deÄŸiÅŸtirilmez gündem maddeleri arasında yerini almaktadır. Bu kapsamda kasten öldürme suçunun kadına karşı iÅŸlenmesi halini nitelikli öldürme olarak düzenledik ve ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası yaptırımıyla karşıladık. Bunun dışında kasten yaralama, iÅŸkence, eziyet ve tehdit suçlarının kadına karşı iÅŸlenmesi halini, suçun nitelikli halleri arasına alarak bunların da cezalarını arttırdık. Ä°lk defa ısrarlı takibi müstakil bir suç haline getirdik ve kadınlarımızın ısrarlı taciz karşısında korunması için yeni bir reformu hayata geçirdik. Ayrıca kasten yaralama, ısrarlı takip, iÅŸkence, eziyet ve çocukların cinsel istismarı suçlarından maÄŸdur olan ve vekili bulunmayan her bir insanımıza ücretsiz avukat tutulması imkanını getirdik.”
Kamuoyunda “kravat indirimi” olarak bilinen takdiri indirim uygulamasında ortaya çıkan sorunları gidermek maksadıyla da standartların belirlendiÄŸini bildiren BozdaÄŸ, “Esasında kravat indirimi, boyun bükme, gerdan kırma veyahut da güzel üslupla mahkemeyi etkileyerek iÅŸlediÄŸi suçtan daha az ceza almak için rol yapmak dönemini sona erdirdik. Artık kimse rol keserek mahkemeden ceza indirimi alamayacaktır. Bunu sıkı ÅŸartlara baÄŸladık.” diye konuÅŸtu.
BozdaÄŸ, bu dönemde aile içi ve kadına yönelik ÅŸiddet bürolarının da kurulduÄŸunu, Türkiye’nin her bir ilindeki ve 144 ilçedeki adliyelerde bu büroların yaygınlaÅŸtırıldığını ifade etti.
Adalet hizmetlerinin etkin yürütülmesi noktasında hakim ve savcı sayısının da arttırıldığını söyleyen BozdaÄŸ, “2022 yılında mevcut hakim ve savcı sayımızın üzerine 1042 yeni hakim, savcı göreve baÅŸladı. Åžu anda da 1500 hakim savcı sınavını 2022’de yaptık. Sözlü kısmı devam edecektir.” dedi.
BozdaÄŸ, hakim savcı sayısının yanı sıra mahkeme ve personel sayısının da arttırıldığını belirterek, “2002 yılında personel sayımız 51 bin 681’ken 2022 yılı sonunda 165 bin 735’e çıkardık. Yüzde 220 oranında bir artış saÄŸlamış olduk. Hem mahkeme sayısının artması hem ihtisaslaÅŸmanın saÄŸlanması hem hakim, savcı sayısının artması, yargılamanın hızlanması bakımından son derece önemli adımlar atmış olduk.” diye konuÅŸtu.
Hakim, savcıların niteliklerini arttırmak maksadıyla da hakim ve savcı yardımcılığı müessesesini sisteme kazandırdıklarını aktaran Bozdağ, meslek içi eğitimlerle hakim ve savcıların gelişmesini sağlamaya çalıştıklarını bildirdi. Bozdağ, kaliteyi arttırmak adına da teftişlerin 2 yılda bir yapılmasının zorunlu hale getirildiğini dile getirdi.
Makul sürede yargılanmayla ilgili ciddi ÅŸikayetlerin var olduÄŸunu belirten BozdaÄŸ, bu yöndeki eleÅŸtirilere hak verdiÄŸini bildirdi. Türkiye’de uzun süren 30 davanın incelendiÄŸini, bu kapsamda özel bir komisyon kurulduÄŸunu kaydeden BozdaÄŸ, gerekirse özel bir düzenleme de yapılabileceÄŸini ifade etti. BozdaÄŸ, şöyle devam etti:
“Bunu saÄŸlamak maksadıyla özel bir komisyon kurduk. Özellikle Türkiye’de, 1926 tarihinden kalan 3 tane dava var ÅŸu anda hala devam eden. En uzun süren 30 davanın teftiÅŸ kuruluna görevlendirme yaptık, ÅŸimdi onları inceliyorlar. 30 tane dava niye uzamış, tek tek bakacaklar. Ayrıca bizim Strateji Daire BaÅŸkanımız da bu davalara bakan hakimlerle görüşüyor. Bu dosyalar niye uzadı? ‘Uzamaması için çözüm ne’ diye bir araÅŸtırma yaptırıyorum. Yakında sonucu çıkacak ortaya. Çıkınca da bu uzun süren davaların tamamını tasfiye edecek özel bir düzenleme yapacağız. Yani artık Türkiye’nin gündeminde 20 yıl, 30 yıl, 40 yıl süren davaların olmayacağı bir döneme geçeceÄŸiz.”
Bakan BozdaÄŸ, mahkeme sayısının da 2002’den bugüne, 3 bin 581’den 6 bin 950’ye çıktığını belirtti.
“Daha fazla mahkeme açmamız gerekiyorsa açmaktan çekinmeyeceÄŸiz.” diyen BozdaÄŸ, Denizli, Malatya ve TekirdaÄŸ’da bölge adliye mahkemelerinin, 3 tane de yeni idare mahkemesinin kurulduÄŸunu söyledi.
Adli görüşme odaları hakkında da önemli adımların atıldığını belirten BozdaÄŸ, kırılgan grupların soruÅŸturma aÅŸamasındaki ifadelerinin bu odalarda alındığını ifade etti. BozdaÄŸ, “Åžu ana kadar ülke genelinde 81 ilde 147 adliyede 152 tane adli görüşme odası söz konusu. Bugüne kadar da 354 bin 777 kiÅŸiye bu adli görüşme odalarında psiko-sosyal destek verildiÄŸi gibi onların ifadeleri, onların durumuna uygun hassasiyet gözetilerek alınması saÄŸlandı. Bu da maddi hakikatin ortaya çıkmasında önemli bir geliÅŸme oldu.” dedi.
Bekir BozdaÄŸ, 2022’de 320 yerde çocuk görüşme odasının faaliyete geçirildiÄŸini belirterek, “Bu senenin mart ayı itibarıyla inÅŸallah son yeri açarak Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde çocuk görüşme odalarını faaliyete geçirmiÅŸ olacağız.” dedi.
Çocuk görüşme odalarının, icra yoluyla çocuk teslimine son verdiÄŸini, çocukların üstün yararını gözettiÄŸini kaydeden BozdaÄŸ, tarafların, velayeti olmayan çocuklarını bu yolla görebildiÄŸini ifade etti. Bu iÅŸlem için ailelerden herhangi bir ücret alınmadığını aktaran BozdaÄŸ, “ÇocuÄŸu eÅŸya olarak gören ilkel zihniyeti artık tarihin çöplüğüne havale etmiÅŸ olduk.” dedi.
BiliÅŸim teknolojisinin, yargının hızlanmasında çok büyük katkı saÄŸladığına iÅŸaret eden BozdaÄŸ, 2022’de 9 bin masaüstü, 2 bin 700 de dizüstü bilgisayarın yargı teÅŸkilatının kullanımına sunulduÄŸu bilgisini paylaÅŸtı.
BozdaÄŸ, 2002’de bütün yargı teÅŸkilatında 1706 bilgisayarın, ÅŸu an ise 194 bin masaüstü, 69 bin dizüstü bilgisayarın bulunduÄŸunu belirterek “Teknolojiyi yargının hizmetine etkin bir ÅŸekilde sunduk.” dedi.
Ulusal Yargı Ağı BiliÅŸim Sistemi’nin (UYAP) dünya çapında defalarca ödül alan bir teknoloji ağı olduÄŸunu anımsatan BozdaÄŸ, “Toplam 53 kurumla, 166 yerle entegrasyonunu saÄŸladık. Bu da yargılamanın hızlanmasında büyük etki saÄŸladı.” diye konuÅŸtu.
e-DuruÅŸma sistemine iliÅŸkin de bilgi veren BozdaÄŸ, 2 bin 619 hukuk mahkemesinde bu sistemin uygulandığını, bugüne kadar 515 bin 440 kiÅŸinin e-DuruÅŸma’dan yararlandığını, gelecek günlerde bunun daha da artacağını bildirdi.
UYAP üzerinden ulaşılan uzlaştırmacı, arabulucu ve mobil avukat portalları hakkında bilgi veren Bozdağ, yeni bir adım daha atarak, bu portallara cep telefonları üzerinden ulaşma imkanı sağlayacak mobil uygulama geliştirildiğini de söyledi. Bozdağ, vatandaşların bu uygulamayı telefonlarına indirerek hukuki konularda destek alabileceğini bildirdi.
2022’de, 51 milyon 140 e-Tebligat yapıldığını, böylece 1 milyar 291 milyon tasarruf saÄŸlandığını belirten BozdaÄŸ, 2022’de arabuluculukta büyük baÅŸarılar elde edildiÄŸini, 129 bin 960’ı iÅŸ uyuÅŸmazlığı, 58 bin 735’i ticari uyuÅŸmazlık ve 43 bin 482’si tüketici uyuÅŸmazlığı olmak üzere toplam 232 bin 186 uyuÅŸmazlığın zorunlu arabuluculukla çözüldüğünü bildirdi.
İhtiyari arabuluculukla da 417 bin 289 dosyanın karara bağlandığını dile getiren Bozdağ, arabuluculuk uygulamasıyla yüzlerce mahkemenin kurulmasının önüne geçildiğini ve yargının üzerinden ciddi bir iş yükünün alındığını ifade etti.
Bekir Bozdağ, iş uyuşmazlıklarının ortalama 7 günde, ticaret ve tüketici uyuşmazlıklarının da 10 günde karara bağlandığını belirterek arabuluculuk hakkındaki ön yargılar aşıldıkça arabuluculuk kapsamının adım adım genişletileceğini ve hukuk uyuşmazlıklarının da önemli kısmının arabuluculuk kapsamına alınacağını bildirdi.
BozdaÄŸ, 2022’de 230 bin 399 ceza dosyasının uzlaÅŸtırma aracılığıyla karara baÄŸlandığını, uzlaÅŸtırma uygulaması sayesinde vatandaÅŸların hakim karşısına çıkmadan sorunlarını çözdüğünü söyledi. BozdaÄŸ, “O yüzden alternatif uyuÅŸmazlık çözüm yollarını yeni dönemde artırmaya ve uzlaÅŸtırmacılığı daha etkin iÅŸletebilmek için yeni tedbirler almaya kararlı olduÄŸumuzu ifade etmek isterim.” dedi.
Vatandaşların lekelenmeme haklarının korunmasına önem verdiklerini vurgulayan Bozdağ, bu hakkın korunmasına yönelik adımlar sayesinde geçen yıl 247 bin 631 konunun soruşturmaya kaydedilmeden sonuçlandırıldığını, dolayısıyla vatandaşlar şüpheli yapılmadan, haklarında soruşturma açılmasına yer olmadığı kararı verildiğini aktardı.
Uygulamadan önce vatandaşların haklarında şikayet olur olmaz sisteme şüpheli olarak kaydedildiğine işaret ederek Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Lekelenmeme hakkının korunmasına yönelik uygulama, vatandaÅŸlarımızın delilsiz şüpheli hale getirilmesini önledi ve onların onurlarını, haysiyetlerini koruma konusunda son derece önemli bir kazanım saÄŸladı. Önümüzdeki dönemde lekelenmeme hakkının daha etkin uygulanması konusunda tedbirler alacağımızı ve bunun geliÅŸtirilmesi hususunda yargının daha cesur davranmasını saÄŸlayacak düzenlemeler yapacağımızı da ifade etmek isterim. Çünkü Cumhuriyet savcılıkları, kamuoyu tepkileri, beklentileri dikkate alarak bu konularda benim gördüğüm kadarıyla fazla cesur davranmıyorlar. Onun için yeni dönemde kuralları, somut ve net ilkeleri koyarak savcılarımızın hem kamuoyu nezdinde haksız ÅŸekilde yıpratılmalarını önleyecek hem de bu konularda daha cesur davranmalarını saÄŸlayacak adımlar atacağımızı ifade etmek isterim.”
Noterlere iliÅŸkin düzenlemelere de deÄŸinen BozdaÄŸ, 6. Yargı Paketi’yle gayrimenkul alım satımının, tapu sicil müdürlükleri yanında noterlerce de yapılmasına imkan saÄŸladıklarını bildirdi. Noter sayısını da arttırdıklarını söyleyen BozdaÄŸ, 78 ilçede yeni noter kurulduÄŸunu, noter bulunmayan ilçe kalmadığını ifade etti.
BozdaÄŸ, adli sicil kayıtları konusunda da önemli deÄŸiÅŸiklikler yaptıklarını belirterek, “Biz vatandaÅŸların adli sicil kayıtlarının silinmesi için e-Devlet üzerinden müracaat edebilmelerine imkan saÄŸladık. Bugüne kadar 521 bin 399 adli sicil kaydını vatandaÅŸlarımız, 2023’te baÅŸlattık bunu, kısa bir sürede bu kabul gördü ve bu kadar vatandaşımız adli sicil kaydından kurtulmuÅŸ oldu.” diye konuÅŸtu.
Adli sicil kaydının yabancı dillerde verilmesine yönelik çalışmaları anlatan BozdaÄŸ, daha önce 19 dilde adli sicil kaydı verildiÄŸini, 2022’de 9 dil daha ekleyerek 28 yabancı dilde adli sicil vermeye baÅŸladıklarını, 20 dilde daha adli sicil vererek sayıyı 48’e çıkarmayı planladıklarını bildirdi.
Bakan Bozdağ, fiyatları etkileme ve stokçuluk suçunun cezalarını arttırdıklarını, kira artışlarını yüzde 25 ile sınırladıklarını, 2 bin 500 lira ve altındaki alacakların tasfiyesi için önemli bir reformu da hayata geçirdiklerini hatırlattı.
Mesleğe yeni başlayan avukatların, çalışırken de staj yapmalarına imkan sağladıklarına dikkati çeken Bozdağ, böylece çalışanların avukatlık stajı yapmalarının önündeki önemli bir engeli kaldırdıklarını ifade etti.
Hakimler ve Savcılar Kurulunun, sosyal medya kullanımı konusunda rehber ilkeler yayınladığına değinen Bozdağ, bunun son derece önemli olduğunu vurguladı.
BozdaÄŸ, performans esaslı deÄŸerlendirme sistemi kurulduÄŸunu, böylece hakim ve savcılara kaç dosya geldiÄŸinin, bu dosyalara ne kadar sürede iÅŸlem yapıldığının ve dosyaların ne kadar beklediÄŸinin görüldüğünü aktardı. BozdaÄŸ, “Bütün veriler toplanıyor, hakim ve savcıların performansı hakkında kurul bir kanaat sahibi oluyor ve bu kanaati onlarla ilgili tasarruflar yapılırken deÄŸerlendiriyor. Bunun da son derece etkin ve yararlı sonuçlar doÄŸurduÄŸunu ifade etmek isterim.” dedi.
Adli sicil ve istatistik konusunda bakanlıkta bir birim bulunduÄŸunu aktaran BozdaÄŸ, buradaki verilerin deÄŸerlendirilmesi konusundaki eksiklerin giderildiÄŸini, adli sicile gelen verileri deÄŸerlendiren bir daire kurduklarını söyledi. BozdaÄŸ, “Bu verilerin hem suçla mücadelede hem ıslah ve rehabilitasyon sürecinde hem de diÄŸer konularda bize büyük yardım saÄŸlayacağına yürekten inanıyoruz.” diye konuÅŸtu.
Mukayeseli Hukuk Dairesi adı altında yeni bir birim de kurduklarını dile getiren Bozdağ, dünyada hukuk alanındaki gelişmeleri buradan takip ettiklerini söyledi.
BozdaÄŸ, “Buradaki arkadaÅŸlarımız, Türkiye’nin hukuk sistemiyle benzer hukuk sistemlerine sahip ülkeleri, onun dışında, takip edebildiÄŸimiz kadarıyla, iyi uygulama örnekleri olan her bir ülkeyi takip edecekler. Nerede güzel bir hukuk uygulaması ortaya çıktı, onu biz kendi ülkemize nasıl uyarlarız onu deÄŸerlendirecekler. Bakanlığımıza ve çalışmalarımıza önemli katkı verecek bir birim olduÄŸunu ifade etmek isterim.” diye konuÅŸtu.
Hakim ve savcıların kıdemlerine ilişkin değerlendirmeler de yapan Bozdağ, şunları kaydetti:
“Åžu anda 22 bin 769 hakim ve savcı görev yapıyor. Bunların 4 bin 354’ünün kıdemi 3 yılın altında. Yüzde 19,1’e tekabül ediyor. 4 bin 464’ünün kıdemi 5 yıl. Yüzde 19,6’ya tekabül ediyor. 5 ile 10 yıl arası 6 bin 589, yüzde 28,9’a, 10 ile 15 yıl arası 2 bin 336, yüzde 10,3’e, 15 ile 20 yıl arası 1250, yüzde 5,3’e, 20 yıl ile 25 yıl arası 1950, yüzde 8,6’ya, 25 yıl ve üzeri ise 1866, yüzde 8,2’ye tekabül ediyor. Bu ÅŸu anlama geliyor, ÅŸu anda mevcut hakim ve savcılarımızın yüzde 60’ının kıdemi 5 yıl ve üzerinde. Yüzde 81’inin kıdemi 3 yıl ve üzerinde. Yüzde 19’unun 3 yıl ve altında. Dolayısıyla kıdemle ilgili yaÅŸanan sorun, ÅŸu anda kademeli olarak aşılma noktasına geldi. Bu tecrübe eminim ki Türk yargısına önemli bir katkı saÄŸlayacaktır. VatandaÅŸlarımızın beklentilerinin olumlu anlamda deÄŸerlendirilmesi konusunda önemli sonuçlar doÄŸuracaktır.”
BozdaÄŸ, “Åžu anda Türkiye’de 15 bin 394 hakim, 7 bin 440 savcı bulunuyor. Kadın hakim sayısı 2002’de 1725’ten, 2022’de 7 bin 128’e yükseldi. Kadın hakim sayısındaki artış yüzde 313 oldu. 2002’de 122 olan kadın savcı sayısı da 2022’de yüzde 900 artışla 1228 oldu.” bilgisini paylaÅŸtı.
Bakan Bozdağ, kadın hakim ve savcı oranlarının oldukça arttığını, bunun da son derece önemli olduğunu vurguladı.
Yargıya hak ettikleri şekilde kadın eli değdiğini, adaletin tecellisinde kadınların da önemli rol aldıklarını bildiren Bozdağ, yargıda kadınların önünü açan ve onlara büyük imkanlar veren adımlar atıldığını kaydetti.
BozdaÄŸ, eski Ãœlkü Ocakları EÄŸitim ve Kültür Vakfı Genel BaÅŸkanı Sinan AteÅŸ’in öldürülmesine iliÅŸkin soru üzerine, soruÅŸturma kapsamında 13 kiÅŸi hakkında tutuklama kararı verildiÄŸini, 3 kiÅŸi için adli kontrol tedbiri uygulandığını söyledi.
Olayla ilgili bir kiÅŸinin ise halen arandığını aktaran BozdaÄŸ, “Åžu an tetiÄŸi çektiÄŸi belirtilen kiÅŸi aranıyor ama kimlik bilgileri net. Onunla ilgili kolluk kuvvetleri ve Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı birlikte çalışıyorlar. Ä°nÅŸallah yakın bir zamanda o da kolluk güçlerimiz tarafından yakalanıp adalete teslim edilecek. Yani bu konuda Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı ve kolluk güçleri, büyük bir titizlik ve itinayla soruÅŸturmayı yürütmektedir.” dedi.
Bozdağ, şöyle devam etti:
“Bu konu, bütün boyutlarıyla soruÅŸturuluyor. Karanlıkta kalan hiçbir yön olmayacaktır ve konu her yönüyle aydınlatılacaktır. Bundan da kimsenin şüphesi olmamalıdır. Yargı iÅŸliyor, burada yargının ilk günden beri yaptıklarına bakılırsa kolluÄŸun yaptıklarına bakılırsa meselenin üzerine ciddiyetle gidildiÄŸi çok açık ortada. Ama buna raÄŸmen bu konu üzerinden de bir istismar siyaseti üretiliyor. Bu da fevkalade yanlış bir ÅŸey. Yani burada kolluÄŸun yapması gerekir. Veyahut da yargının yapması gerekir. Yapmadığı bir ÅŸeyi kimse iddia edemez. Çünkü araÅŸtırılması gereken her konu araÅŸtırılır ve elde edilen delillere göre de soruÅŸturma yürüyor.”
Bakan BozdaÄŸ, tetikçi olduÄŸu iddia edilen kiÅŸinin yurt dışına çıkıp çıkmadığına iliÅŸkin soruyu ise “Yani ÅŸu anda bir bilgi yok bu yönde elimizde. Resmi yollardan çıkması mümkün deÄŸil, hakkında yakalama kararı olduÄŸu için resmi yollardan çıktığına dair hiçbir veri yok. Ama kaçak yollardan çıkmış olabilir mi? Ona dair de ÅŸu anda elimizde bir bilgi yok. Arama tarama titizlikle yürütülüyor.” diye cevapladı.
Bekir BozdaÄŸ, soru üzerine, Anayasa’nın 104. maddesine göre, cumhurbaÅŸkanının sürekli hastalık, sakatlık ve engellilik halinde hükümlülerin cezasını hafifletme ve kaldırma yetkisi bulunduÄŸunu hatırlattı.
Adalet Bakanlığının bu konudaki genelgesine de değinen Bozdağ, şunları söyledi:
“Genelgenin yazımında birtakım yanlışlıklar vardı. Adli tıbbın uygulamalarında yanlışlıklar vardı. Adli tıp raporlarında, adeta cumhurbaÅŸkanı yetkisini kullanır gibi ÅŸu ifadeleri kullanıyorlardı, ‘104. madde kapsamına girmez, 104. madde kapsamına girer.’ Halbuki bu konuda kanun ve cumhurbaÅŸkanlığı kararnamesi var, yasalarımız var. ‘Adli Tıp Kurumuna sadece bilimsel ve teknik görüş sorulur’ diyor. Ama onlar öyle bir yetki kullanıyorlar ki 104. madde kapsamına girip girmeyeceÄŸine karar veriyorlar. Bu kararı verme yetkisi Sayın CumhurbaÅŸkanı’mıza aittir. O yüzden biz genelgemizi güncelledik. Ä°nfaz kanununun 16. maddesine göre infaz tehiri de bu genelge içinde düzenleniyordu. Ä°kisi bir gidince de daha çok infaz tehiri yönünde karar veriyorlardı. ‘Ä°kisi varken ondan yararlansın’ diyorlardı. Åžimdi biz ayırdık. Cezasının infazını tek başına cezaevinde yapamayacak kiÅŸiler hakkında ayrı rapor ama cumhurbaÅŸkanı özel yetkisini kullanmak istediÄŸinde de ayrı rapor verecek. Ä°ki konu tek raporda görüşülmeyecek. Bir defa bunu ayırdık. Çok net yazdık, Adli Tıp Kurumu, sadece sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali olup olmadığına dair teÅŸhis ve tespit yapacak. Derecesini de yazmayacak. ‘Kocama vardır’ o kadar. ‘Sakatlık vardır’ o kadar. ‘Sürekli hastalık vardır’ o kadar. Onun dışında geri kalan konu cumhurbaÅŸkanının takdirine aittir. Affeder, etmez veya cezasını azaltır, azaltmaz. Onun takdirinde. Åžimdi bizim yayınladığımız yeni genelge, bu konudaki kargaÅŸayı ortadan kaldıracaktır. Biz genelgeyi deÄŸiÅŸtirdik. Åžimdi bir bahane kalmamış oldu. Åžu anda iki kiÅŸiyle ilgili kocama haline iliÅŸkin raporlar çıktı. Süreç devam ediyor.”
Bu kiÅŸilerin isimlerinin sorulması üzerine BozdaÄŸ, 28 Åžubat davası hükümlüleri Kenan Deniz ve Ä°lhan Kılıç hakkında Adli Tıp Kurumunun ‘kocama hali’ne iliÅŸkin rapor düzenlediÄŸini söyledi.
BozdaÄŸ, “Tabii o ceza iÅŸlerine gelecek, ceza iÅŸlerinden CumhurbaÅŸkanı’na iletilecek. Bu bir süreç tabii. Yani o yüzden henüz daha tekamül etmiÅŸ deÄŸil. Süreç iÅŸliyor.” dedi.
AA
TTB Başkanı Fincancı davasında karar
Yavru goril kaçakçıların elinden kurtarıldı
Ä°ÅŸte 2024 yılının “Kelimesi”
Çarşı’ davasında tüm sanıklara beraat
Otomobil devleri birleÅŸiyor
Eski tip kimlikle tapuda işlem yapılamayacak
İdari para cezaları yılbaşından itibaren artırılacak
Dikkat! Kartınız bloke olacak Bu şifreler artık yasak
Kabine toplanacak: Bakan Işıkhan asgari ücret sunumu yapacak
Gümrükteki rüşvet ağı deşifre oldu, 91 şüpheli tutuklandı
Konteyner yüklü gemi yan yattı
Yavru goril kaçakçıların elinden kurtarıldı
Ä°ÅŸte 2024 yılının “Kelimesi”
Çarşı’ davasında tüm sanıklara beraat
Otomobil devleri birleÅŸiyor
Eski tip kimlikle tapuda işlem yapılamayacak
İdari para cezaları yılbaşından itibaren artırılacak
Dikkat! Kartınız bloke olacak Bu şifreler artık yasak
Kabine toplanacak: Bakan Işıkhan asgari ücret sunumu yapacak
Gümrükteki rüşvet ağı deşifre oldu, 91 şüpheli tutuklandı
Konteyner yüklü gemi yan yattı