16 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
SMA hastalığı konusunda son derece hassas olduklarını söyleyen Koca, “Bu hastalığın istismar aracı olarak kullanılmasına tahammülümüz yok. SMA Bilim Kurulumuz var. Faydası ispat edilmiÅŸ olan ilacın temini saÄŸlanıyor” ifadelerini kullandı.
“İSTANBUL’DA YENİ BİR HASTANE KURUYORUZ”
SMA Bilim Kurulu’nun gen terapisinin kimlere uygulanabileceÄŸini, hangi hasta grubunda kullanılabileceÄŸini belirlediÄŸini anlatan Koca, şöyle devam etti: “Etkili olduÄŸu bir hasta grubu var. Uygulanmak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek. Ayrıca bu konuda önemli bir geliÅŸme var. Nadir hastalıkların tedavisi için İstanbul’da yeni bir hastane kuruyoruz. Bu hastane hücre ve gen terapilerinin uygulanmasına özel olacak. Hastane ile aynı kampüste bir de hücre ve gen tedavisinde kullanılan ilaçları üretecek tesis bulunacak. Böylelikle ilacı kendimiz üretip tedaviyi de kendimiz uygulayacağız.”
80 YAŞ VE ÜSTÜNDEKİLER İÇİN SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZLERİ
Bakan Koca, 80 yaş ve üstündekiler için öncelikli olmak üzere Sağlıklı Yaşam Merkezlerinin kurulmasına yönelik yönetmelik yayımlandığını kaydetti.
Her 250 kiÅŸi için bir yaÅŸam merkezi, 2 hemÅŸire, 1 tıbbi sekreter olarak planlama yaptıklarını belirten Koca, ÅŸunları aktardı: “Büyüklerimizin herhangi bir saÄŸlık sorunu, reçete veya rapor ihtiyacı olduÄŸunda, uzaktan saÄŸlık hizmeti sunumuyla birlikte bu merkezlerden hizmet almasını saÄŸlayacağız. GerektiÄŸinde bu hastalarımız için hastane randevuları dahil tüm iÅŸlemleri takip edilecek. KiÅŸi, saÄŸlık sorunu yaÅŸadığında o birimi arayacak. O birim gerektiÄŸinde hastayı evinde ziyaret edecek, gerektiÄŸinde hastanede refakat edebilecek. Bu uygulama yeni baÅŸlıyor.”
SaÄŸlık Bakanı, üç ilde pilot uygulama ile sürdürülen Aile DiÅŸ Hekimi Uygulaması’na da Türkiye genelinde geçileceÄŸini hatırlattı.
Koca, “Yaklaşık 10 bin kiÅŸiye bir aile diÅŸ hekimi olacak ÅŸekilde planladık. Yaklaşık 8 ila 10 bin arası aile diÅŸ hekimi bu projede görev alacak. Bu alanda halihazırda görev yapan diÅŸ hekimlerimize ilaveten yeni alımlar da yaparak bu sayıyı tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
Samsun’da Terme Çayı taştı, evleri su bastı
1
7 gün hiç şeker yemediğinizde ne olur?
12614 kez okundu
2
Cilt kanseri kadın ve erkekleri farklı şekilde etkiliyor
10115 kez okundu
3
Limon suyu görünümlü ürünler raflarda yer almayacak
9396 kez okundu
4
63 can kaybı, 5 bin 91 yeni vaka
8800 kez okundu
5
84 can kaybı, 5 bin 955 yeni vaka
7145 kez okundu
İBB yolsuzluk davasında ikinci hafta başlıyor
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
İcra dosyası ilk çeyrek bitmeden 407 bin arttı
Yurt dışında marka alan ihracatçılara kira ve tanıtım desteği
İlber Ortaylı’nın cenaze töreni bugün
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
İBB yolsuzluk davasında ikinci hafta başlıyor
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
İcra dosyası ilk çeyrek bitmeden 407 bin arttı
Yurt dışında marka alan ihracatçılara kira ve tanıtım desteği
İlber Ortaylı’nın cenaze töreni bugün
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan