20 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı televizyon programında okulların yüz yüze eÄŸitime baÅŸlayacağı tarihle ilgili açıklamalarda bulundu.
![]()
İşte Bakan Selçuk’un açıklamalarından satır baÅŸları;
*Åžu an açılsın noktasında ciddi bir beklenti var ama bizim baktığımız yer SaÄŸlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve CumhurbaÅŸkanımız önderliÄŸindeki Kabine’nin alacağı kararlara baÄŸlı.
*15 Åžubat’ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var. 15 Åžubat’tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar.
Türkiye’deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduÄŸunu düÅŸünüyoruz.
*Dünyada tüm sınıfların aynı anda tam zamanlı okula gitmesinin pek mümkün olmadığını görüyoruz. Küçük yaÅŸlarda riskin daha az olduÄŸunu görüyoruz.

“KADEMELİ OLARAK BAÅžLAYACAK”
Öte yandan Bakan Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili muhtelif senaryolar bulunduÄŸunu belirterek, yüz yüze eÄŸitimin kademeli olarak baÅŸlayacağını ifade etti.
YÜZ YÜZE SINAVLAR DAHİL EDİLMEYECEK
GeçtiÄŸimiz günlerde Milli EÄŸitim Bakanlığı tarafından yüz yüze sınavlarla ilgili yapılan açıklamada, ilkokul ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceÄŸi, birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavların karne notu deÄŸerlendirmesine dahil edilmeyeceÄŸi açıklanmıştı.
Açıklamada velilerin, sınav notlarının ilk dönem karne notu deÄŸerlendirmesinde kullanılmasını istemeleri halinde 21 Ocak’a kadar okul müdürlüklerine baÅŸvurmaları gerektiÄŸi belirtilmiÅŸti.
Bursa- Mudanya yolunda kar esareti
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392580 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293847 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109457 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52518 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
52267 kez okundu
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan