25 Mart 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye’yi kasıp kavuran orman yangınlarıyla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Antalya’daki yangınlarla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda yürüyen soruşturmalarda dehşet verici detaylara ulaşıldı. Antalya’da Akseki ilçesinin Manavgat sınırındaki bölgelerinde çıkan yangın bir süre sonra Manavgat’ın ormanlarına da sıçramış binlerce hektar kül olmuştu. Ayrıca bir vatandaş ve iki orman işçisi de hayatını kaybetmişti.
Hürriyet gazetesinden Musa Kesler’in haberine göre, bu yangınlarla ilgili olarak Özlem T. (40) adlı bir kadın jandarmaya bir ses kaydı teslim etti. Konuşmalarda Ali Y. (40) adlı kişi bu ormanları nasıl yaktığını anlatıyordu.
ELİ SARILI HALDEYDİ
İlk olarak Özlem T.’nin ‘şahit’ sıfatıyla ifadesi alındı. Özlem T., “Telefonumdaki bir program ile görüşmelerimi kaydediyorum. Kayıtlar çoğaldığında silerim. Ancak Ali ormanı yaktığını anlattığı için bu ses kaydını silmedim. Ali telefonla beni aramıştı ‘Güçlüköy’ün Manhayıt mevkisindeki yangını bin lira karşılığında ben çıkardım. Hatta yangını çıkarmak için para veren kişi 250 lira da fazla verdi. Bu kişi bana ‘Yakalanırsan sarhoş ve madde bağımlısı olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını söyle’ diye talimat verdi. Bana ormanı yaktıran ve para verenler farklı kişiler. Parayı vereni biliyorum ama yaktıranın kim olduğunu bilmiyorum. Çıkan yangının kimin işine yaradığını da bilmiyorum’ dedi. Ama bu talimatı ve parayı verenlerin kim olduğunu bana söylemedi” diye konuştu.
ÖZLEM’İ ETKİLEMEK İÇİN
Ses kaydı ve bu ifade üzerine Ali Y. gözaltına aldı. Sorguda madde bağımlısı olduğunu belirten Ali Y., “Özlem’i etkilemek için yangını benim çıkardığımı söyledim. O gün alkol ve bali kullanmıştım, kafam iyi değildi. O yüzden o yangını benim çıkardığımı söyledim. Hatta kendi oturduğum Güneykaya’yı da yakacağımı söyledim. Ancak Özlem ile böyle bir görüşme yaptığımı hatırlamıyorum. Görüştüğüm zaman bali, alkol ve üzerine de çakmak gazı kullanmıştım. O yüzden hatırlamıyorum. Ormanı yaktığımı söylersem Özlem’i etkileyebileceğimi düşündüm. Parayla ilgili bahsetmemin sebebi demek ki paraya ihtiyacım varmış da paradan bahsetmişimdir. Konuşmanın devamında yakın zamanda ‘Güneykaya’yı da yakacağım’ dediğimi hatırlıyorum. 15-16 yıldır madde bağımlısıyım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Paraya düşkünlüğüm vardır. Parayı da çok severim. Bu sebeple Özlem’le görüşmemde yangını bana bin liraya yaptırdıklarını söylemiş olabilirim” diyerek kendisini savundu.
Tutuklanan Ali Y. ve bağlantılı olabileceği kişilerle ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Öte yandan suçlamaları reddeden Ali Y. yangın sırasında ve sonrasında başka yerlerde olduğunu iddia etti. Ancak HTS kayıtları ve görgü şahitlerinin ifadeleriyle bu beyanlarının doğru olmadığı da ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik görüşme
Ankara’da gösteri yasağı uzatıldı
Eğitim-Sen’e soruşturma başlatıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küfüre Özgür Özel’den tepki
Bayramda hava nasıl olacak?
Bakan Şimşek, yatırımcılarla görüşecek
Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar?
Güler Sabancı görevini bırakıyor
Yumurta fiyatlarında yükselişe karşı ihracatta fon kesintisi artışı
Merkez Bankası’ndan dövize yeni müdahale
CHP’nin olağanüstü kurultayı için iptal başvurusu
Ankara’da gösteri yasağı uzatıldı
Eğitim-Sen’e soruşturma başlatıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küfüre Özgür Özel’den tepki
Bayramda hava nasıl olacak?
Bakan Şimşek, yatırımcılarla görüşecek
Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar?
Güler Sabancı görevini bırakıyor
Yumurta fiyatlarında yükselişe karşı ihracatta fon kesintisi artışı
Merkez Bankası’ndan dövize yeni müdahale
CHP’nin olağanüstü kurultayı için iptal başvurusu