14 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) “İlçelere DoÄŸal Gaz UlaÅŸtırılması Amacıyla Alınan 23 Eylül 2020 Tarihli ve 2953 Sayılı CumhurbaÅŸkanı Kararının Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar” hakkındaki kurul kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, daha önce merkez nüfusu 20 bin ve üzerindeki ilçelere doÄŸal gaz ulaÅŸtırılması için baÅŸvuru yapan BOTAÅž, yeni kararla, merkez nüfusu 15 bin ve üzerindeki ilçelerin listesini ilgili kurum ve/veya kuruluÅŸlardan talep edecek ve gerekli nüfus verilerinin temin edilmesinden itibaren 15 gün içinde EPDK’ye baÅŸvuruda bulunacak.
BOTAŞ, merkez nüfusu sonradan 15 bin ve üzerine çıkan ilçelerle ilgili de her yıl mart ayı sonuna kadar liste temin edecek ve bu ilçeler için de aynı süreç işletilecek.
Ayrıca merkez nüfusu 10 bin ve üzerinde olup bölgesel ve coÄŸrafi koÅŸulları, tüketim potansiyeli veya bölgede bulunan tesislerin ihtiyaçları açısından ÅŸehir besleme hattı yapımında ekonomik veya stratejik fayda görülen ilçeler de EPDK tarafından kendisine intikal eden talepler doÄŸrultusunda ilgili dağıtım ÅŸirketlerinin görüşleri ile Bakanlık onayına sunulmak üzere BOTAÅž’a bildirilecek.
Bakanlık tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığının da görüşleri alınarak ÅŸehir besleme hattı yapılmasına onay verilen ilçeler, bu usul ve esaslar kapsamında deÄŸerlendirilecek. Merkez nüfusu 10 bin ve üzerinde olan ilçelerin listesi 1 Nisan 2022 tarihine kadar BOTAÅž tarafından ilgili kurum ve/veya kuruluÅŸlardan temin edilerek EPDK’ye sunulacak ve bu ilçeler için aynı iÅŸlemler yürütülecek.
AA
Uygulanacak parasal sınırlar belirlendi
1
Tüketici güven endeksi azaldı
21611 kez okundu
2
Robot anneler insan bebekler doÄŸuracak
7555 kez okundu
4
Renault çalışanları, fabrikada yöneticilerini rehin aldı
5228 kez okundu
5
Renault Taliant ilk kez Türkiye’de satışta
5122 kez okundu
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan