14 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AÅž’den (BOTAÅž), yapılan açıklamada, doÄŸal gaz depolarının beklenenden daha az dolu olduÄŸu iddialarına iliÅŸkin, “Depolar yaz dönemlerinde doldurulup kış dönemlerinde ihtiyaca göre kullanılmaktadır. Depo doluluk oranları kış koÅŸullarına göre deÄŸiÅŸkenlik gösterebilmektedir. Mevcut durumda ortaya çıkan kış koÅŸullarındaki doÄŸal gaz talebini karşılamak adına doÄŸal gaz depolarımız planlamalarımız çerçevesinde azami seviyede kullanılmaktadır.” bilgisi paylaşıldı.
Kurumun Twitter hesabından yapılan açıklamada, sosyal medyada yer alan iddialara yanıt verildi.
Açıklamada, “Türkiye yaz aylarında gaz fiyatları yükselince depolardaki gazı bitirdi” iddialarına yönelik, ÅŸunlar kaydedildi:
“Türkiye’nin yaz dönemi doÄŸal gaz talebi uzun dönemli doÄŸal gaz alım ve satım anlaÅŸmalarımıza baÄŸlı boru ve LNG arz kaynaklarından saÄŸlanmaktadır. Yaz döneminde doÄŸal gaz depolama tesislerimizde depolama yapılmakta olup her yıl olduÄŸu gibi bu yıl da planlamalarımız kapsamında depolama tesislerimizde azami miktarda doÄŸal gaz depolanmıştır. İhtiyaç duyulan günlerde doÄŸal gaz depolarından gaz kullanımı yapılmaktadır.”
Açıklamada ayrıca, doğal gaz tedarikindeki aksamada borç nedeniyle kesintiler olduğu iddiaları da yalanlanarak, İran dahil hiçbir ülkeye borç bulunmadığı bildirildi.
DoÄŸal gaz depolarının beklenenden daha az dolu olduÄŸu iddialarına iliÅŸkin ise “Depolar yaz dönemlerinde doldurulup kış dönemlerinde ihtiyaca göre kullanılmaktadır. Depo doluluk oranları kış koÅŸullarına göre deÄŸiÅŸkenlik gösterebilmektedir. Mevcut durumda ortaya çıkan kış koÅŸullarındaki doÄŸal gaz talebini karşılamak adına doÄŸal gaz depolarımız planlamalarımız çerçevesinde azami seviyede kullanılmaktadır.” açıklaması yapıldı.
AA
Küresel piyasalarda satış baskısı
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan