13 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Dün 68,36 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 68,32 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.42 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,55 azalışla 67,94 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 64,55 dolardan alıcı buldu.
Fiyatlardaki düşüşte, ABD’nin en büyük petrol boru hatlarından biri olan Colonial Pipeline’nın cuma günü uÄŸradığı siber saldırının ardından bazı rafinerilerin üretimlerini azaltması ve ham petrol talebinin düşüşe geçmesi etkili oldu.
ABD BaÅŸkanı Joe Biden, dün Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, saldırıdan Rusya’nın sorumlu olduÄŸuna iliÅŸkin herhangi bir kanıt bulunmadığını ancak Rusya’nın “konuyla ilgilenme” sorumluluÄŸu bulunduÄŸunu ifade etti.
Söz konusu rafinerilerde üretimin düşmesi, ham petrol arzı sağlayan şirketlerin de üretimde kesintiye gitmesine neden oldu.
Fransız petrol devi Total, boru hattı kesintisi nedeniyle dün Port Arthur rafinerisinde benzin üretimini 225 bin 500 varil düşürdüğünü açıkladı.
Ülkenin en büyük petrol iÅŸleme tesisi Suudi Arabistan ve Shell ortaklığı Motiva’nın Port Arthur’da günde 600 bin varil petrol iÅŸleme kapasitesine sahip petrol rafinerilerinden ikisi saldırı dolayısıyla operasyonlarını geçici olarak durdurdu.
Colonial Pipeline tarafından cumartesi günü yapılan açıklamada, boru hattındaki faaliyetlerin geçici olarak durmasına neden olan ve bazı bilgi teknolojilerinin sistemlerini etkileyen tehdidi kontrol altına almak için belirli sistemlerin çevrim dışı bırakıldığı belirtilmişti.
Åžirketten dün yapılan açıklamada ise boru hattının hafta sonuna kadar “önemli ölçüde” tekrar faaliyete geçmesinin beklendiÄŸi ifade edildi.
Brent petrolde teknik olarak 68,23 ile 68,65 dolar aralığının direnç, 67,52 ile 67,23 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.
AA
Otomotiv devi üretimi durduruyor
1
Tüketici güven endeksi azaldı
21600 kez okundu
2
Robot anneler insan bebekler doÄŸuracak
7535 kez okundu
4
Renault çalışanları, fabrikada yöneticilerini rehin aldı
5228 kez okundu
5
Renault Taliant ilk kez Türkiye’de satışta
5122 kez okundu
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan