25 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Bursa’da medikal malzeme üretimi seferberliÄŸi

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay: "Bursa tekstil sektöründe çok güçlü bir üretim tecrübesine sahip. Özellikle Ar-Ge süreci bitmiş ve ürün haline dönüşmüş antibakteriyel ve antiviral özellikteki bu kumaşlarla bu süreçte virüsün yayılma hızını kesecek ürünleri teknik tekstil ürünlerle hayata geçirmek öncelikli hedefimiz"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüÄŸünde maske, koruyucu kıyafetler, dezenfektan ile solunum cihazı gibi medikal ürünlerin üretimi için çalışmalara baÅŸlandı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Bursa ValiliÄŸi koordinasyonunda Bursa EskiÅŸehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa UludaÄŸ Üniversitesi (BUÜ), Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), akademisyenler, teknoloji transfer ofisleri ve mükemmeliyet merkezlerinin temsilcilerinden Proje Ä°cra Kurulu oluÅŸturuldu.

Ä°lk toplantısını video konferans yöntemiyle gerçekleÅŸtiren kurulda, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) teÅŸhis ve tedavisinde kullanılan ürünlerin Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), Model Fabrika ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası EÄŸitim Vakfında (BUTGEM) geliÅŸtirilip test edildikten sonra seri üretiminin gerçekleÅŸtirilmesi kararlaÅŸtırıldı.

Açıklamada ifadelerine yer verilen BTSO BaÅŸkanı Ä°brahim Burkay, baÅŸlangıçta 10 bin cerrahi siperlik üretip Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸüne teslim edeceklerini duyurdu.

Bunların seri ÅŸekilde üretilmesi amacıyla kalıplarının hazırlandığını, BUTEKOM’da günlük 7 bin siperlik için altyapının tamamlandığını aktaran Burkay, “112 Acil Servis personelimizin faydalanması amacıyla talep edilen çamaşır makinelerini, 112 Acil Servis istasyonlarına kurulmak üzere ilgililere teslim ettik. Koronavirüs tanısında kullanılan 1500 adet ekstraksiyon kiti BTSO tarafından temin edilerek Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸümüze teslim edildi.” bilgisini paylaÅŸtı.

Antibakteriyel ve antiviral kumaÅŸ üretimi hazırlığı

SokaÄŸa çıkma yasağı bulunan 65 yaÅŸ üzeri vatandaÅŸlar için hazırlanan 10 bin gıda paketinin dağıtımına da baÅŸladıklarını bildiren Burkay, kamu, üniversiteler ve sanayi iÅŸ birliÄŸiyle kısa sürede çok daha fazlasını gerçekleÅŸtirecek bir aÅŸamaya geleceklerini belirtti.

Bursa’nın farklı sektörlerde önemli bir üretim gücüne sahip olduÄŸuna deÄŸinen Burkay, ÅŸunları kaydetti:

“Medikal malzemelerin üretiminde yeterli bir konumda deÄŸiliz. Kamu, üniversitelerimiz ve sanayimiz güç birliÄŸi içinde öncelikli olarak belirlediÄŸimiz ürünleri bir an önce geliÅŸtirerek seri üretime geçebiliriz. Bu ürünleri üretecek firmalarımızı kabiliyetlerine göre tespit ederek sürece dahil edeceÄŸiz. Bu anlamda hayata geçirdiÄŸimiz BUTEKOM, MESYEB, Model Fabrika ve BUTGEM’i gerek altyapısı gerekse de tecrübesiyle ürün geliÅŸtirme, test ve seri üretim süreçlerinde bir üs haline getireceÄŸiz.

Maske, cerrahi önlükler, hastanelerde kullanılacak antibakteriyel yatak çarÅŸafları ve dezenfektanlar gibi medikal ürünlerin ham maddelerinde çok ciddi fiyat artışları oldu. Bursa tekstil sektöründe çok güçlü bir üretim tecrübesine sahip. Özellikle Ar-Ge süreci bitmiÅŸ ve ürün haline dönüÅŸmüÅŸ antibakteriyel ve antiviral özellikteki bu kumaÅŸlarla bu süreçte virüsün yayılma hızını kesecek ürünleri teknik tekstil ürünlerle hayata geçirmek öncelikli hedefimiz. Bu konuda nonwoven (dokunmamış) kumaÅŸlar ile birlikte antiviral özelliÄŸe sahip polycotton (pamuklu) ürünlerin teknik özelliklerini artırarak bu ihtiyaçları karşılamak için BUTEKOM’da çalışmalarımıza baÅŸladık.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3 kamu bankasından bir destek daha!

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.