10 Ocak 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, AA muhabirine, bu hafta beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Çelik, yarın yurdun büyük bir bölümünde yağışsız hava ve mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar olacağını ancak yarın akşam saatlerinden itibaren yurdun büyük kesiminin batı bölgelerinden başlayarak serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildirdi.
Yarın akÅŸam saatlerinden sonra Trakya’nın batısı ve Kıyı Ege’de yağışların baÅŸlayacağını aktaran Çelik, “Salı günü ise batı ve iç bölgelerimizin hemen hemen tamamında yağışlar var. Salı günü özellikle Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’deki yağışların yer yer kuvvetli gök gürültülü saÄŸanak ÅŸeklinde olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Çelik, çarşamba günü ise yağışların doğuya doğru hareket edeceğini, batı ve iç bölgelerde de yağışların devam edeceğini belirterek, şöyle devam etti:
“PerÅŸembe ve cuma günü ise sistem doÄŸuya doÄŸru hareket edecek. Bununla birlikte, iç ve doÄŸu bölgelerde perÅŸembe ve cuma günü yağış var. Aynı zamanda sistemin doÄŸuya hareketiyle birlikte de batı bölgelerde artık çarÅŸamba gününden itibaren sıcaklığın 4 ila 5 derece düşmesini bekliyoruz.”
Cengiz Çelik, yağışlı sistemle birlikte salı ve çarşamba günü batı ve iç bölgelerde kuvvetli rüzgar beklendiğini söyledi.
İstanbul’da sıcaklıkların 22 ila 23 derecelerde olduÄŸunu ifade eden Çelik, çarÅŸamba gününden itibaren havanın serinleyeceÄŸi bilgisini paylaÅŸtı. Çelik, İstanbul’un salı ve çarÅŸamba günü yağışlı geçeceÄŸini aktardı.
Yarın Ankara’da yağış beklenmediÄŸini, salı ve çarÅŸamba günü gök gürültülü saÄŸanağın etkili olmasının beklendiÄŸini kaydeden Çelik, sıcaklıkların perÅŸembe gününden itibaren 20 derecenin altına düşeceÄŸini bildirdi.
Çelik, İzmir’de ise sıcakların hafta başında 26 ila 27 derecelerde seyredeceÄŸini, hafta ortasından sonra ise 23 ila 24 derecelere düşeceÄŸini söyledi.
İzmir’de yağışların yarın akÅŸam saatlerinde baÅŸlayacağını belirten Çelik, salı günü kuvvetli saÄŸanak ÅŸeklinde olacağını ve çarÅŸamba gününden itibaren ise havanın parçalı bulutlu seyredeceÄŸini ifade etti.
AA
Bursa dahil 30 ilde FETÖ operasyonu
1
Ocakta en çok onun fiyatı arttı
40797 kez okundu
2
Bursa ValiliÄŸi açıkladı… Kafe ve restoranlar…
16391 kez okundu
3
İşte Hanlar Bölgesi Projesi
15787 kez okundu
4
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
14941 kez okundu
5
AB ekonomisi 2020’de yüzde 6,4 küçüldü
14655 kez okundu
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan