20 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) verilerine göre, Bursa’da 2022 yılının ilk çeyreÄŸinde firma kuruluÅŸ iÅŸlemlerinde artış kaydedildi.
Kentte, ocak ayında 531, ÅŸubatta 415 ve martta 513 firmanın açılışı gerçekleÅŸtirildi. 2021’in tamamında 5 bin civarında yeni ÅŸirketin faaliyete geçtiÄŸi Bursa’da, bu yılın ilk 3 ayında 1459 firma açıldı.
Bursa’da geçen sene 437’si ocak ayında, 387’si ÅŸubatta, 457’si martta olmak üzere 1281 firma faaliyete baÅŸlamıştı. Buna göre, 2022’nin ilk çeyreÄŸinde açılan firma sayısında, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 13,9 artış yaÅŸandı.
Bu yıl ocak-mart aylarında açılan şirketlerin sektörel dağılımına bakıldığında, ilk sırada 228 firmayla hizmet sektörü yer aldı. Hizmet sektörünü 198 firmayla tekstil, 147 firmayla inşaat sektörü takip etti.
Aynı dönemde 194’ü ocak ayında, 67’si ÅŸubatta, 98’i martta olmak üzere 359 firma kapandı.
BTSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin sanayi ve ticaret merkezlerinden Bursa’nın yeni giriÅŸimlerle ülke ekonomisinin geliÅŸimine katkı saÄŸlamayı sürdürdüğünü söyledi.
Bursa’nın gerek üretim gerek ihracat gerekse istihdam alanında Türkiye’ye rol model olduÄŸunu belirten Burkay, “Pandemi sürecinin zorluklarıyla mücadele edilen ve ezberlerin bozulduÄŸu bu dönemde, reel kesim güven endeksi, kapasite kullanım oranları, yatırım teÅŸvik belgeleri ve ihracatta yukarı yönlü performans, ekonomideki toparlanmanın iÅŸareti.” dedi.
Kentte özel sektör yatırımlarının 2022’de de hızlı bir ÅŸekilde devam ettiÄŸini dile getiren Burkay, bu olumlu grafiÄŸin rakamlara yansıdığını vurguladı.
Burkay, şunları kaydetti:
“Yılın ilk 3 ayında açılan firma sayısı 1500’e yaklaÅŸtı. Açılan ÅŸirket sayısında geçen yıl tüm zamanların rekorunu kırdık. Kentimiz yerli ve yabancı yatırımcıya güven vermeye devam ediyor. İhracat ve açılan ÅŸirket sayılarındaki artış, Bursa’ya olan güvenin bir sonucudur. ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ mottosuyla ülkemizin aydınlık geleceÄŸi ve milletimizin refahı için yeni istihdam alanları oluÅŸturma gayreti gösteren firmalarımız sayesinde kentimiz ve ülkemiz, yeni baÅŸarılara imza atacaktır.”
Bursa’nın 3 milyondan fazla nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık 4’üncü ili konumunda olduÄŸunu anımsatan Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Küresel arenada çok daha rekabetçi bir Bursa var. Bursa, Türkiye’nin en yüksek dış ticaret fazlasını veren bir kent. Tek başına 117 ülkeden daha fazla ihracat gerçekleÅŸtiren Bursa, bugün 200’e yakın ülke ve serbest bölgeye ihracat yapıyor. Kent olarak, 24 milyar dolarlık dış ticaret hacmimizle ülkemizin ihracat odaklı büyüme hedeflerine katkı saÄŸlamayı sürdürüyoruz. ÜrettiÄŸine deÄŸer katan bir anlayışla, 4 dolarlık ihracat kilogram birim fiyatına ulaÅŸan Bursa’nın imalat sanayisinde orta-yüksek teknoloji yoÄŸunluÄŸu, yüzde 52 ile Türkiye ortalamasının 2 katı seviyesinde. Bursa’nın üretimdeki her bir hamlesi, ülkemizin milli kalkınma hedeflerine en üst düzeyde katkı saÄŸlamaktadır.”
Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 9’unu Bursa’nın tek başına karşıladığını aktaran Burkay, “Kentimizin üretim tecrübesi, ihracat potansiyeli ve nitelikli istihdamı, ülke ekonomimizin hedeflerine ulaÅŸmasında öncü rol üstlenirken, yerli ve yabancı giriÅŸimcilerin de yatırım için Bursa’yı tercih etmesinde önemli rol oynuyor.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
AA
“Bursa’daki saldırının faillerini tespit ettik”
1
Ocakta en çok onun fiyatı arttı
40423 kez okundu
2
Bursa ValiliÄŸi açıkladı… Kafe ve restoranlar…
16273 kez okundu
3
İşte Hanlar Bölgesi Projesi
15682 kez okundu
4
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
14835 kez okundu
5
AB ekonomisi 2020’de yüzde 6,4 küçüldü
14553 kez okundu
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan