13 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Alınan bilgiye göre, Uluabat Mahallesi yakınında Bursa-Balıkesir yolundaki bir palet fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.
Yangına müdahale eden itfaiye erlerinden 3’ü yüksek ısıdan dolayı rahatsızlık yaÅŸadı. SaÄŸlık ekiplerince oksijen desteÄŸi verilen erlerden 2’si tedbiren hastaneye götürüldü. İtfaiye erlerinin saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu öğrenildi.
İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alındı.
Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan fabrika alanındaki bir kafeste beslenen evcil tavşan, alevleri fark edip bölgeye gelen Bilal Dile ve Salih Belciler tarafından kurtarıldı.
Dile, AA muhabirine, yakındaki Uluabat Deresi’nde arkadaşı Belciler ile balık tutarken alevleri fark ettiklerini söyledi.
Yaklaşık 2 kilometre yürüyerek bölgeye geldiklerini, sıcaktan yer yer eriyen tel örgülerin altından kaçan tavÅŸanı gördüklerini anlatan Dile, “Köprü altında balık tutuyorduk, alevleri gördük önce, gökte kıpkırmızı bir ışık vardı. Bu tarafa yürüdüğümüzde palet fabrikasının yandığını anladık.” dedi.

Bölgeye geldiklerinde tavÅŸanın ateÅŸten kaçtığını, sonra da yeniden yuvasına dönmeye çalıştığını görünce onu kurtarmaya çalıştıklarını anlatan Dile, “Alevler ilk geldiÄŸimizde bayağı yüksekti, tüm paletler yanıyordu. TavÅŸanı kurtardık ve çalışmalara yardım ettik. Kovalamaca da oldu, üstüm başımdan da belli. TavÅŸanın üstüne atladım, çamurun içinde koÅŸtuk ama sonunda kurtardık.” diye konuÅŸtu.
Dile, yangından dolayı korkan tavşana su içirdiğini ve bir süre yanından ayırmayacağını da ifade etti.
AA
Bursaspor EskiÅŸehir’den 3 puanı almayı baÅŸardı
1
Ocakta en çok onun fiyatı arttı
41786 kez okundu
2
Bursa ValiliÄŸi açıkladı… Kafe ve restoranlar…
16530 kez okundu
3
İşte Hanlar Bölgesi Projesi
15902 kez okundu
4
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
15078 kez okundu
5
AB ekonomisi 2020’de yüzde 6,4 küçüldü
14769 kez okundu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
Teklif yasalaştı. Milli parklarda yeni dönem
Cari denge 6,8 milyar dolar açık verdi
Petrol tekrar 100 doların üzerine çıktı
Limonda gümrük vergisi düşürüldü
İspanya, İsrail’deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı
Emekli bayram ikramiyesi için tarih netleşti
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
Teklif yasalaştı. Milli parklarda yeni dönem
Cari denge 6,8 milyar dolar açık verdi
Petrol tekrar 100 doların üzerine çıktı
Limonda gümrük vergisi düşürüldü
İspanya, İsrail’deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı
Emekli bayram ikramiyesi için tarih netleşti
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan