06 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Bursa’da “Tekstilde Ar-Ge Mühendisleri YetiÅŸtirme Programı” baÅŸladı

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin: "Çok rekabetçi bir pazar var ve ayakta kalabilmemiz için sürekli ürünlerimizi ve kendimizi yenileyebilmemiz gerekiyor"

Bursa’da, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin personel ihtiyaçlarını gidermek, personel yetkinliklerini artırmak ve proje kültürünü geliÅŸtirmek amacıyla düzenlenen “Tekstilde Ar-Ge Mühendisleri YetiÅŸtirme Programı” baÅŸladı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ile Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) desteğiyle, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi organizasyonuyla gerçekleştirilen programın açılışı, videokonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, toplantıda yaptığı konuşmada, Ar-Ge merkezlerinin önemli bir rol üstlendiğini, proje kültürü geliştirilmiş ve çeşitlendirilmiş mühendislerin sanayiye kazandırılmasının öncelikli hedef olduğunu belirtti.

Proje kültürünün merkezlerde içselleştirilmesi için birlikte hareket etmek gerektiğini vurgulayan Engin, şunları kaydetti:

“UTÄ°B olarak, 12 senedir düzenlediÄŸimiz Ar-Ge Proje Pazarı’nı, son iki senedir ‘Techxtile Start Up Challenge’ adıyla sürdürüyoruz. Amacımız, tekstilin baÅŸkenti Bursa’da bir start-up ekosistemi oluÅŸturabilmek. Sanayicilerin, yatırımcıların, mühendislerin ve giriÅŸimcilerin bu anlamda bir araya gelmesini istiyoruz. Mühendislerin geliÅŸmesi gereken konular var ve bu program, bu konular üzerine ÅŸekillendi. Mühendislerden, verimliliÄŸin artırılabileceÄŸi ve maliyetlerin azaltılabileceÄŸi süreçlerde iyileÅŸmeler saÄŸlamalarını bekliyoruz. Çok rekabetçi bir pazar var ve ayakta kalabilmemiz için sürekli ürünlerimizi ve kendimizi yenileyebilmemiz gerekiyor.”

UHKÄ°B Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Nüvit Gündemir de “Ar-Ge merkezlerinin artması, firmaların yetkinliklerinin geliÅŸtirilmesi ve çalışanların bu yönde eÄŸitilmeleri, tekstil ortamını kalkındıracaktır. Bursa’nın çok hızlı ve çok farklı ürünleri çıkartabilmesi, deÄŸiÅŸken süreçlerde pazara kolay hakim olmasını saÄŸlıyor. Bunu Ar-Ge ile baÅŸka bir ortama taşımamız lazım.” ifadesini kullandı.

İnsana yatırım yapmanın kalkınmayı sağlayacağını vurgulayan Tekstil Mühendisleri Odası Başkanı Aykut Üstün de küreselleşen dünyada, kendine yeni bir yön vermeye çalışan tekstil hazır giyim ve moda sektöründe çalışanları donatmanın peşinde olduklarını anlattı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bursa’da hurdalık alevlere teslim oldu

HIZLI YORUM YAP