13 Ocak 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İzmir Yolu‘nu traktörleriyle kapatan Bursalı çiftçiler, artan maliyetler sebebiyle satamadıkları ürünler için eylem gerçekleÅŸtiriyor.

ORHAN SARIBAL’DAN DESTEK
Yapılan eyleme CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Zİraat Odası başkanları, kooperatifler, meclis üyeleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Karacabey Kaymakamlığı tarafından çiftçilere yapılan bilgilendirmede sadece basın açıklaması gerçekleştirilip sonrasında dağılma izni verildi.

Konuyla ilgili konuşan CHP İl Meclis Üyesi Murat Dönmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“MustafakemalpaÅŸa Ziraat Odası ve Karacabey Ziraat Odası’nın ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi eylem İzmir Yolu üzerinde sabah saat 10’da baÅŸladı. Çiftçiler zararına üretim yapıyor ve satışlar 1 liraya kadar düştü. Bu sebeple MusatafakemalpaÅŸa ve Karacabey köylüleri her iki taraftan yolu kestiler. Karacabey’den gelen çiftçiler SütaÅŸ’ın oradan, MustafakemalpaÅŸa’dan gelenler ise İzmir Yolu’nun orada yolu kestiler. Burada çiftçilerimizin hedeflediÄŸi ÅŸey; Hükümetin yanlış tarım politikalarına dikkat çekmek ve eleÅŸtirmek. Çünkü artık tarlada domates ve karpuzun fiyatı 1 liraya kadar düştü. 1 liraya da alan olmayınca çiftçiler artık bu gidiÅŸata dur demek istedi. Fabrikaların da belli kotaları var onlar zaten önden sözleÅŸme aldıkları için alınmıyor da satılan domatesler ve karpuzlar. Dolayısıyla çiftçilerimiz bununla ilgili seslerini duyurabilmek için bir eylem yaptılar. Eyleme, Susurluk baÅŸta olmak üzere çevre illerden destek amaçlı çiftçilerimiz katılım saÄŸladı.

“ÇİFTÇİLERİN GERİ ÇEKİLMEYE NİYETİ YOK!”
Dönmez sabah saat 10’da baÅŸlayan eylemin ne kadar süreceÄŸini kestiremediÄŸini ve çiftçilerin taleplerini karşılamak için oldukça kararlı olduÄŸunu belirterek, “Eylemin ne kadar süreceÄŸini bilmiyoruz. Kaymakamlıktan ve valilikten gelecek açıklamaları bekleyeceÄŸiz. Çiftçilerin geri çekilmeye niyetleri olmadığı için eylemin ne kadar süreceÄŸi ve ne boyutlara ulaÅŸacağını kestiremiyoruz. Karşılıklı diyalog halinde taleplerin karşılanması yönünde bir açıklama gelirse o zaman ona baÄŸlı bir ilerleme olur” dedi.

MUHARREM İNCE’DEN DESTEK MESAJI
Bursalı çiftçilerin tarihi eylemine birçok isimden destek geldi. Bu isimlerden biri de Muharrem İnce oldu. İnce X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Karacabeyli ve MustafakemalpaÅŸalı binlerce salçalık domates üreticisi, traktörleriyle Bursa-İzmir yolunu trafiÄŸe kapattı. Üreten çiftçisini iflasa sürükleyen bir tarım politikası sürdürülemez. Hakkını arayan çiftçilerimizin her zaman yanındayız” dedi.
Fitch’den Bursa’ya not
1
Ocakta en çok onun fiyatı arttı
40850 kez okundu
2
Bursa ValiliÄŸi açıkladı… Kafe ve restoranlar…
16392 kez okundu
3
İşte Hanlar Bölgesi Projesi
15791 kez okundu
4
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
14945 kez okundu
5
AB ekonomisi 2020’de yüzde 6,4 küçüldü
14658 kez okundu
Türk tiyatrosunun usta ismi Koray Ergun hayatını kaybetti
Usta sanatçı Haldun Dormen entübe edildi
İran’da neler oluyor?
En düşük emekli aylığı için kritik tarih belli oldu
Dolar/TL bugün ne kadar?
Motorine zam gelecek
Altın fiyatlarında yeni rekor
Bebek Otel’de kaçak bölümler yıkılıyor
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
Türk tiyatrosunun usta ismi Koray Ergun hayatını kaybetti
Usta sanatçı Haldun Dormen entübe edildi
İran’da neler oluyor?
En düşük emekli aylığı için kritik tarih belli oldu
Dolar/TL bugün ne kadar?
Motorine zam gelecek
Altın fiyatlarında yeni rekor
Bebek Otel’de kaçak bölümler yıkılıyor
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan