09 Ocak 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Gürsu İpekyolu Mahallesi’ndeki Gürsu TOKİ Konutları ile Kestel ilçesi Ağlaşan Mahallesi arasında önceki gün başlayan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.
Yoğun müdahaleyle yangının ilerleyişi durdurmaya çalışan ekiplere bölge halkı da traktörlerinin arkalarına bağladıkları su dolu tankerlerle destek veriyor.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu ve İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu’nun Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi’nde çalışmalara devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, kentteki iki orman yangınına, 11 hava aracı, 971 kara aracı ve 2 bin 684 personel ile havadan ve karadan müdahale edildiği bilgisi verildi.

Yangının ilk çıkış noktası olduğu öngörülen Ağlaşan Mahallesi’nin yakınlarındaki ormanlık bölge dronla havadan görüntülendi.
Yangının mahalle yakınlarında etkili olduğu, buradaki ormanlık alanların yandığı ve ekiplerinin önleme çalışmalarıyla yerleşime sıçramadan kontrol altına alındığı görülüyor.
Bursa’da Gürsu ve Kestel ilçeleri arasında 26 Temmuz’da çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyümüş, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılan alevler nedeniyle kırsal Karahıdır, İğdir, Ağlaşan ve Avdancık mahalleleri tedbiren boşaltılmıştı.


Orhaneli ve Harmancık’da orman yangını 3. gününde
1
Ocakta en çok onun fiyatı arttı
40757 kez okundu
2
Bursa ValiliÄŸi açıkladı… Kafe ve restoranlar…
16382 kez okundu
3
İşte Hanlar Bölgesi Projesi
15784 kez okundu
4
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
14931 kez okundu
5
AB ekonomisi 2020’de yüzde 6,4 küçüldü
14651 kez okundu
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan