13 Ağustos 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
2 Ağustos 2024 tarihinden popüler sosyal medya uygulaması Instagram’a Türkiye‘den erişim sağlanamamakta. CHP Bursa İl Gençlik Kolları, konu hakkında Uluyol Adliyesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
“İTİRAZ EDEN HERKESİ DÜŞMANLAŞTIRIYORLAR”
CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Elifnur Yamak basın açıklamasını gerçekleştirdi. Yamak, “22 yıl önce özgürlük naraları atarak iktidara gelenler, başını ve sonunu düşünmeden aldıkları keyfi kararlar ile başta gençler olmak üzere halkımızı tek tipleştirmeye çalışmakta, itiraz eden herkesi düşmanlaştırmaktadırlar” açıklamalarıyla sözlerine başladı.
“KANUNA AYKIRI BİR ŞEKİLDE ENGELLENMİŞTİR”
CHP Bursa Gençlik Kolları Başkanı Elifnur Yamak, “Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun bürokratları tarafından alınan fakat hiçbir mahkeme kararına ve haklı gerekçeye dayanmayan karar ile Instagram adlı sosyal medya platformuna erişimin engellenmesi de bu keyfi uygulamalardan birisidir. Daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve YouTube örneklerinde de olduğu gibi, kontrol edemediği ve tahakkümü altına alamadığı bir alanı daha piyon olarak kullandığı bürokratları aracılığı ile kanuna aykırı şekilde engellenmiştir. Bilgi Teknolojileri Kurumu’nda görev alan bürokratlar bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı keyfi şekilde yok saymıştır” açıklamalarıyla bu uygulamanın bir suç olduğunu vurguladı.
“HABER ALMA VE İLETİŞİM HAKKI KISITLANMIŞTIR”
Yamak, “Yeni anayasa yapmak isteyenler, kendi hazırladıkları anayasaya dahi uymayarak suç işlemiş, BTK bürokratlarını da bu suça direkt olarak ortak etmiştir. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri olarak anayasamıza açık şekilde karşı olan, halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan, milyonlarca insanımızın sosyalleşmesini ve dünyaya açılmasını engelleyen, milyonlarca liralık hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz” sözleriyle konu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
“BU UYGULAMAYA KARŞI TÜM SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”
CHP Bursa Gençlik Kolları Başkanı Yamak, “Bizler, görevini layığı ile yerine getirmek için emek veren, anayasaya bağlı savcılar olduğunu biliyoruz. Bu uygulamaya karşı, cübbesine düğme dikmeyi reddetmiş tüm savcıları göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“HABER ALMA HAKKIMIZI ENGELLEYEMEZSİNİZ”
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Gün geçtikçe artan yoksulluk, çiftçilerimizin, işçilerimizi, emeklilerimizin gün geçtikte daha zor şartlarda yaşam sürdürüyor. Haber almamıI engelleyemezsiniz. Karacabey’de çiftçiler direniyor, Yenişehirde de direnecek. Ürettiklerini satamıyorlar. Asgari ücret sadece ev kiralarına yetiyor. Emeklilerimiz açlık sınırının altında yaşıyor. Bu ülkede artık bu dayanışmayı, bu bir arada olmayı, haksızlık ve hukuksuzluğa karşı gelmenin kimse önüne geçemez. Ülkenin bütün ezilenleri bütün olumsuzluklara itiraz ediyoruz” dedi.
CHP Gençlik Kolları, 81 ilde konu hakkında suç duyurusunda bulundu.
VPN kullananlara bir uyarı daha: Banka hesaplarınız boşaltılabilir
BURSA OSB UGANDA’NIN SANAYİLEŞMESİNE ÖRNEK OLACAK
İBB’ye yönelik yeni operasyon
Antalya Belediyesi’ne rüşvet operasyonu
Gümrük Muhafaza ekipleri bir haftada yaklaşık 1,4 ton uyuşturucu ele geçird
Spotify Türkiye editörlerine rüşvet soruşturması
Balıkesir’de art arda depremler
Trump, Çin’e vergiyi 90 gün daha erteledi
Çanakkale, Edirne, Hatay yanıyor
Çanakkale’de büyük yangın: Boğaz ve havalimanı kapatıldı, tahliyeler başladı
Sanayi üretimi 16 ayın en yükseğinde
BURSA OSB UGANDA’NIN SANAYİLEŞMESİNE ÖRNEK OLACAK
İBB’ye yönelik yeni operasyon
Antalya Belediyesi’ne rüşvet operasyonu
Gümrük Muhafaza ekipleri bir haftada yaklaşık 1,4 ton uyuşturucu ele geçird
Spotify Türkiye editörlerine rüşvet soruşturması
Balıkesir’de art arda depremler
Trump, Çin’e vergiyi 90 gün daha erteledi
Çanakkale, Edirne, Hatay yanıyor
Çanakkale’de büyük yangın: Boğaz ve havalimanı kapatıldı, tahliyeler başladı
Sanayi üretimi 16 ayın en yükseğinde