01 Ağustos 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Dün, en düşük 7,7768, en yüksek 7,8592 seviyelerini gören dolar/TL, günü önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,2 üzerinde 7,8189’dan tamamladı.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kambiyo işlemlerinde uygulanan banka sigorta ve muamele vergisi oranı yüzde 1’den binde 2’ye düşürülürken, Türk lirası mevduat hesaplarından alınan vergi oranları da indirildi. 1 yıldan uzun vadeli mevduat hesaplarında oran sıfırlandı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası atılan normalleşme adımları, dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Yeni Dengelenme, Yeni Normal, Yeni Ekonomi” ana temasıyla hazırlanan Yeni Ekonomi Programı’nı (2021-2023) açıklamasıyla hız kazandı.
Dolar/TL, kararların ardından 7,7505’e kadar gerilemesinin ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,4 altında 7,7910’dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,5 değer kaynıyla 9,1385’ten, sterlin/TL yüzde 0,5 azalışla 10,0010’dan satılıyor.
Dolar endeksi, yüzde 0,2 artışla 93,9 seviyesinde dengelendi. Avro/dolar paritesi ise önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1,1730 seviyesinden işlem görüyor.
Analistler, bugün yurt içinde dış ticaret istatistikleri, yurt dışında ise ABD’de büyüme ve Avro Bölgesi’nde enflasyon başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini belirtti.
Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararlarıyla salgın sonrası normalleşme adımlarının devam ettiğine dikkati çeken analistler, jeopolitik gelişmeler ve Kovid-19 aşısına ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.
AA
Azerbaycan; “2 bin 300 Ermenistan askeri…”
Fatih Altaylı’nın duruşma tarihi belli oldu
Dış ticaret açığı yüzde 38,8 arttı
MTV ve gelir vergisinde ikinci taksitlerin ödenmesi için son gün
Ehliyet yenilemede son gün
Kredi kartı ve KMH faizlerinde değişiklik… Yarın başlıyor
Sıcaklık düşecek, yağış geliyor
Buz yapma makinelerinin ithalatına izin şartı
Orman yangınlarına 39 tutuklama
Verilen süre yarın sona eriyor
İşsizlik rakamları açıklandı
Fatih Altaylı’nın duruşma tarihi belli oldu
Dış ticaret açığı yüzde 38,8 arttı
MTV ve gelir vergisinde ikinci taksitlerin ödenmesi için son gün
Ehliyet yenilemede son gün
Kredi kartı ve KMH faizlerinde değişiklik… Yarın başlıyor
Sıcaklık düşecek, yağış geliyor
Buz yapma makinelerinin ithalatına izin şartı
Orman yangınlarına 39 tutuklama
Verilen süre yarın sona eriyor
İşsizlik rakamları açıklandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.