14 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Dolar/TL, 10 günlük aralıksız yükseliÅŸ ve benzer para birimlerinden negatif ayrışarak neredeyse 16’ya ulaÅŸtı. Yukarı yönlü hareketlerle yıl içindeki zirvesini güncelleyen dolar/TL, dün günün son saatlerinde 15,90’ın üzerine hareketlendi. Bu sabah saatlerindeki dalgalı seyir sonrası piyasaların açılmasıyla yeniden yükseliÅŸe geçen dolar/TL, 15,95’i gördü. Euro/TL de benzer hareketlerle 16,75’in üzerine çıktı.
Döviz kurlarında yüksek oynaklık dikkat çekerken dolar/TL, son birkaç saatlik dalga aralığı 15,76-15,94 olarak karşımıza çıkıyor. Aynı grafikler euro için ise 16,59-16,82 aralığına işaret ediyor.
Ay başından bu yana yükseliş yüzde 7,5
Dolar/TL’de kısa vadede Aralık benzeri sıçrama piyasalardaki ana beklenti deÄŸil. Ancak ay başından beri TL’de dolar karşısında yaÅŸanan yüzde 7,5 deÄŸer kaybının devamına kamunun izin verip vermeyeceÄŸi piyasalardaki ana gündem maddesi konumunda. Dolar/TL 2 hafta önceye kadar 14.5-15 arasında iki ay boyunca yatay bir seyir izlemiÅŸti. Daha sonra aralıksız 9 günlük yükseliÅŸ yaÅŸanırken kur bu sabah itibarıyla en yüksek 15.94 seviyesine kadar yükseldi.
Piyasalarda yeni dış döviz kaynağı, kısa vadeli yüksek getirili bir bono, enflasyona endeksli tahvil gibi adımlarla dövize olan talebin düşürülüp düşürülemeyeceği ya da bu yöntemlerle kamuya yeni döviz kaynağı sağlanıp sağlanamayacağı takip ediliyor.
“Bireysel döviz talebi çok yüksek”
Reuters’a konuÅŸan bir bankanın döviz masası iÅŸlemcisi, “Dolar/TL’de 15 üzerinde bireysel talep görmeye baÅŸladık yabancılar ise çok aktif deÄŸil piyasada. Kurumların döviz talebi ise çok yüksek. Döviz arzı ise sadece kamudan yapılıyor. Enerji ithalatı için de yüksek bir döviz ihtiyacı var” dedi ve ekledi:
“Bu tablonun ötesinde küresel dolar talebi de çok yüksek, tedarik zincirleri sorunlu. Dış ÅŸartlar da Türkiye lehine deÄŸil. Dolayısıyla dolar/TL’nin 15 altında kalması imkansızdı. Åžimdi yeni politika seti içinde dolar/TL’nin hangi bantta kalacağını ve bu yeni bandın ne kadar sürdürülebilir olduÄŸunu görmeye çalışıyoruz. Yeni enstrümanlarla bunun nasıl destekleneceÄŸi önemli” dedi.
Borsa güne düşüşle başladı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan