06 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Donanmaya yerli istihbarat gemisi

Milli güvenliğe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek olan TCG Ufuk gemisine 10 tonluk bir helikopter iniş yapabilecek.

Test ve EÄŸitim Gemisi TCG Ufuk (A-591), Ä°stanbul Tuzla’daki Ä°stanbul Denizcilik Tersanesi’nde düzenlenen törenle hizmete girdi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın katılımıyla gerçekleÅŸtirilen törene; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MÄ°T BaÅŸkanı Hakan Fidan, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Muhsin Dere, CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun, CumhurbaÅŸkanlığı Savunma Sanayii BaÅŸkanı Ä°smail Demir, AK Parti Ä°zmir Milletvekili Binali Yıldırım ve STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz’ün de aralarında bulunduÄŸu çok sayıda isim katıldı.

CumhurbaÅŸkanlığı Savunma Sanayii BaÅŸkanlığı (SSB) tarafından 31 Mart 2017’de baÅŸlatılan Test ve EÄŸitim Gemisi Projesi’nin ana yükleniciliÄŸini STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AÅž yürüttü.

Proje kapsamında TCG Ufuk (A-591) gemisi, 9 Åžubat 2019’da CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın katıldığı törenle denize indirilmiÅŸti. TCG Ufuk (A-591), Ä°stanbul Tuzla’daki Ä°stanbul Denizcilik Tersanesi’nde düzenlenen törenle bugün hizmete girdi.

Milli güvenliğe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek

Korvet, milli imkan ve kabiliyetlerle üretilen Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi olma özelliÄŸini taşıyor. Dünyada az sayıda ülkenin sahip olduÄŸu bir teknoloji, Ufuk Korveti ile Türkiye’nin de kullanımına sunulmuÅŸ oldu.

99,5 metre boyu, 14,4 metre azami geniÅŸliÄŸi, 110 personel kapasitesi, yaklaşık 2 bin 250 ton deplasmanı ve 3,6 metre su çekimiyle Ufuk Korveti’ne 10 tonluk bir helikopter iniÅŸ yapabilecek. Ufuk Korveti, ağır iklim ve deniz ÅŸartlarında, uluslararası sular dahil 45 gün kesintisiz seyir yaparak milli güvenliÄŸe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek.

Yaklaşık 194 yerli firmanın katkı verdiÄŸi Ufuk Gemisi’nin yerlilik oranı yüzde 70’e ulaÅŸtı.

SSB projesiyle, STM ana yükleniciliğinde inşa edilen gemide şu alt yükleniciler görev aldı:

“Ä°stanbul Denizcilik Tersanesi (Geminin inÅŸa edildiÄŸi tersane). ASELSAN (Gemide yer alan görev sistemlerinin tasarım, üretim ve entegrasyonu-Radar, Muhabere, Gemi Seyir Sistemleri). HAVELSAN (ADVENT SavaÅŸ Yönetim Sistemi, Gemi Veri Dağıtım Sistemi, Gemi Entegre Bilgi Sistemi, CCTV Sistemi, Mesaj Ä°ÅŸletim Sistemi). Ä°ÅžBÄ°R (Gemide yer alan jeneratör üretimi), ANEL (Gemi elektrik sistemi altyapısının tasarlanması, tedarik, üretim ve entegrasyonu). YALTES (Entegre Platform kontrol ve izleme sistemi ve gemide yer alan konsolların tasarım ve üretimi).”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

13 yıl sonra Ermenilerle ilk görüşme

HIZLI YORUM YAP