20 Mayıs 2022 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
15,9028
16,7965
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yöntemiyle DSÖ salgın uzmanlarıyla toplantı düzenledi.
AA muhabirinin, Türkiye, ABD, Rusya, Çin ve İngiltere’deki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı çalışmalarındaki son duruma ilişkin sorusunu, DSÖ bilim heyetinden başuzman Dr. Soumya Swaminathan ve DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Dr. Mariangela Simao cevapladı.
Dünyadaki aşı çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Swaminathan, “Tüm dünyada gerçekleşen klinik deneylerdeki ilerlemeyi görmek gerçekten çok cesaret verici. Bildiğiniz gibi şu anda klinik deneylerin bazı aşamalarında yaklaşık 40 aşı adayımız var ve bunların 10’u son aşama olan FAZ-3 denemelerinde. Bunlar (son aşamadaki aşılar) bize aşıların hem etkinliği hem de güvenliği açısından bilgi verecek.” dedi.
Dr. Swaminathan, Kovid-19 aşısının regülatörlerin onayına sunulmak üzere aralık ayı veya 2021’in başında hazır olacağını bildirdi.
Bilim insanı Swaminathan, Kovid-19 için pek çok adayı olmasının, etkili ve güvenli bir Kovid-19 aşısı bulunma şansını artırdığına dikkati çekti.
DSÖ Genel Direktör Yardımcısı ve İlaçlar ve Sağlık Ürünleri Sorumlusu Dr. Simao ise “Bu aşının, denemenin yapıldığı ülkede, deneye tabi tutulduğu ülkede ruhsatlandırılması gerekecek.” dedi.
Simao, DSÖ’nün Kovid-19 aşısı için “ulusal regülatör makamlarla çok yakın çalıştığını belirterek, FAZ-3 denemelerinin fiilen sona ermesinden sonra yaygın bir aşılama için pek çok adım atılması gerektiğini kaydetti.
AA
Koronavirüs salgınında son 24 saat
Bir günde yüzde 30 zam yapmışlar
Konut fiyatlarındaki artış durmuyor
‘Yüzen oteller’ Antalya Limanı’nda
Savunma Sanayinde İngiltere’nin uyguladığı ihracat yasağı kaldırıldı
BEST GRUBU 242’İNCİ BULUŞMASINDA
“Küresel buğday stokları alarm veriyor”
İthalatta Artış Ne Getirecek?
Tüketici güveninde “mini”artış
Maltepe Belediyesi’ne rüşvet operasyonu
Dolar ne kadar?
Bir günde yüzde 30 zam yapmışlar
Konut fiyatlarındaki artış durmuyor
‘Yüzen oteller’ Antalya Limanı’nda
Savunma Sanayinde İngiltere’nin uyguladığı ihracat yasağı kaldırıldı
BEST GRUBU 242’İNCİ BULUŞMASINDA
“Küresel buğday stokları alarm veriyor”
İthalatta Artış Ne Getirecek?
Tüketici güveninde “mini”artış
Maltepe Belediyesi’ne rüşvet operasyonu
Dolar ne kadar?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.