27 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Dünya normalleşmek için 20 trilyon dolar harcayacak

Dünya Kaynakları Enstitüsü Üst Yöneticisi Steer:
"Dünya normale dönmek için önümüzdeki 2 yılda 10 ila 20 trilyon dolar arasında bütçe harcayacak"
"Gelecek 10 yılda sıfır karbonlu toplu taşımayla bağlantılı olarak elektrikli, otonom ve paylaşımlı ulaşıma doğru ilerlerken büyük bir devrime tanık olabiliriz"

Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Üst Yöneticisi Andrew Steer, ülkelerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerinden kurtulmak için ekonomi paketleri hazırladığını belirterek, “Dünya normale dönmek için önümüzdeki 2 yılda 10 ila 20 trilyon dolar arasında bütçe harcayacak.” dedi. 

Steer, WRI Türkiye Sürdürülebilir Åžehirler tarafından video konferans yöntemiyle düzenlenen YaÅŸanabilir Åžehirler Forumu’nda yaptığı konuÅŸmada, dünyada 100 yılı aÅŸkın süredir daha kötü bir saÄŸlık ve ekonomi krizi yaÅŸanmadığını ifade etti.

Birçok ülkenin salgının etkilerini azaltmak için toparlanma programları oluÅŸturduÄŸunu kaydeden Steer, ÅŸöyle konuÅŸtu:

“Dünya normale dönmek için önümüzdeki 2 yılda 10 ila 20 trilyon dolar arasında bütçe harcayacak. Bu kaynakların, geçmiÅŸin ekonomisi yerine yarının ekonomisine yatırılması çok önemli ve ÅŸehirler bu seçimlerin tam merkezinde bulunuyor. Son 100 yılda ÅŸehirlerimizi insanlardan ziyade otomobiller için tasarladık. Bunun deÄŸiÅŸmesi gerekiyor. Gelecek 10 yılda sıfır karbonlu toplu taşımayla baÄŸlantılı olarak elektrikli, otonom ve paylaşımlı ulaşıma doÄŸru ilerlerken büyük bir devrime tanık olabiliriz.” 

Steer, yenilenebilir enerji, toplu taşıma ve yeÅŸil alanlara yatırım yapmanın sadece çevre için deÄŸil insanlar için de iyi olduÄŸuna iÅŸaret ederek, “Bu yatırımlar insanları daha saÄŸlıklı kılar ve daha verimli hale getirir, bu yatırımlar ekonomiye de iyi gelir. Yani önümüzde harika bir fırsat var.” deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Kentlerde dönüÅŸüm 

WRI Türkiye Sürdürülebilir Åžehirler Direktörü GüneÅŸ Cansız da kent yönetimlerinin salgınla ön cephede mücadele ettiÄŸini ifade etti. 

Salgınla birlikte kentsel alanda insan yakınlığına dayanan herşeyin sorgulanmaya başladığını anlatan Cansız, şunları kaydetti:

“Ulaşım, dağıtım, depolama alanlarıyla çalışma ve yaÅŸam alanlarının daha farklı planlanabileceÄŸi fikri ortaya çıktı. Bu anlayış önümüzdeki yıllarda kent planlamasına daha derinden ve dönüÅŸtürücü biçimde yansıyacak. Salgın dünya genelinde kentlerde planlama ve tasarımı, enerji kullanımını, hareketlilik modellerini, konut tercihlerini, yeÅŸil alanları ve ulaşım sistemlerini dönüÅŸtürdü, dönüÅŸtürüyor. DeÄŸiÅŸikliklerin bir kısmı geçiciyken bir kısmı kalıcı. Kentler de aynı ÅŸekilde kullanım deÄŸiÅŸikliklerine geçici ya da kalıcı çözümlerle cevap veriyor.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İçişleri Bakanlığı: Cumhuriyet Bayramı pandemi koşullarına uygun şekilde tüm yurtta coşkuyla kutlanacak

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.