Depremin 40 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Depremle ilgili AFAD’dan açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da depremin büyüklüğünü 6 olarak açıkladı.

AFAD’ın paylaştığı bilgilere göre Ege Denizi’nde saat 06.19’da 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 17.7 kilometre olarak ölçülürken Türkiye kıyılarında depreme en yakın yerleşim yeri ise 166 kilometre mesafe ile Muğla’nın Datça ilçesi oldu.

Deprem İzmir, Muğla, Aydın, Denizli ve Antalya gibi Türkiye’den de birçok ilde hissedildi.

İzmir Valisi Elban’dan açıklama

İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Denizi’nde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depreme ilişkin herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmediğini bildirdi.

Elban, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre Ege Denizi’nde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti.

Elban, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiş olup bölgede tarama çalışmaları sürmektedir. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” ifadelerini kullandı.