EÄŸitim Uzmanı Sadık Gültekin, “Bazı sınıflarda konu tekrarları vardı yani aynı konu ortaokulda da karşımıza çıkıyor aynı konu lisede de karşımıza çıkıyor. Öğretmenlerimizin müfredatı yetiÅŸtiremediÄŸi, ders saatlerinin yeterli gelmediÄŸi hatta 60-70 saate çıkması dahi telaffuz edildi. Bu mümkün olmadığına göre müfredat da yetiÅŸmediÄŸine göre yapılacak olan ÅŸey seyreltmeydi.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
“İNTEGRAL SAYISAL DERSLERİN TEMELİ”
Müfredatta yüzde 35 sadeleştirme yapıldı, özellikle de sayısal derslerin içeriği seyreltildi. Lisede, limit ve türev konularının kapsamı artırılırken, integral tamamen kaldırıldı. Ancak uzmanlara göre, sayısal derslerde birçok konunun temelinde bulunan integralin kaldırılması öğretmenleri zorlayabilir.
İntegral konusunun kaldırılmasına iliÅŸkin konuÅŸan Gültekin, “MatematiÄŸe baktığınızda matematiÄŸin kaç konusunu ilgilendiriyor integral. FiziÄŸin zaten temelini teÅŸkil ediyor. Bunun yanında biyoloji de var bunun yanında kimya da var. Olmadığı yer yok. Åžimdi biz çocuklarımızı hayata hazırlıyorsak integral bunun içerisinde olması gerekir. Öbür taraftan türevin ve limitin sürelerini daha geniÅŸ tutuyorsunuz ama integralsiz bir türevden söz edemezsiniz integralsiz bir trigonmetri zaten olmaz. İntegralin olmadığı bir limitten söz edemezsiniz. Evet seyreltilmesi gerekiyordu ama seyreltirken mükerrerler seyreltilmeli.” dedi.
BAKAN BİLGİN’DEN ELEÅžTİRİLERE YANIT
Tartışmalara neden olan yeni müfredat ile ilgili eleÅŸtirilere Milli EÄŸitim Bakanı Yusuf Tekin’den yanıt geldi. Milliyet Gazetesi’ne konuÅŸan Tekin, “Bilgiye ulaÅŸmanın kolay olduÄŸu dönemde, bilgi yüklemeye devam edersek çaÄŸdaÅŸ ülkelerden koparız ” dedi. Yurtdışındaki örneklerde müfredatın hafifletildiÄŸini vurgulayan Tekin, beceri temelli bir eÄŸitim sistemi kurduklarını belirtti.




Gündem
Gündem
Gündem
Gündem
Gündem
Gündem
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
E-ticarette 30 Euro’luk vergi muafiyetinin kaldırılmasına iş dünyası ne dedi?
7 vali merkeze çekildi, 19 ilin valisi değişti
Bireysel emeklilikte devlet katkı payı düşürüldü
Kuyumcularda nakit dönemi sona eriyor
Altın ve gümüşte sert düşüş