12 Ocak 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Gelir İdaresi Başkanlığı, depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpların telafisi gerekçesiyle 7456 sayılı yasayla getirilen ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) tahsiline ilişkin esasları belirledi.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliÄŸe göre, ilgili yasanın yayımı tarihinde sicilde kayıt ve tescilli bulunan taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar ilk defa tescil edilecek olan taşıtlar, bir defaya mahsus olmak üzere, 2023 yılı için tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar ek MTV’ye tabi olacak.
Ek MTV, birinci taksiti ilgili kanunun yayımlandığı ayı izleyen ayın sonuna kadar, ikinci taksiti 2023 yılının Kasım ayı sonuna kadar olmak üzere iki eşit taksitte ödenecek.
İlgili yasanın yayım tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında sicile ilk defa kayıt edilecek olan taşıtlara iliÅŸkin ek MTV ise bu taşıtların MTV’si ile birlikte peÅŸin olarak tahsil edilecek.
Ek motorlu taşıtlar vergisi ödenmeden, trafikten çekme, hurdaya çıkarma ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma iÅŸlemi yapılamayacak. Yasanın yayım tarihinden sonraki bir tarihte taşıtın satış veya devrinin yapılması ek MTV’nin mükellefini deÄŸiÅŸtirmeyecek.
Mücbir sebep hâli ilan edilen yerlerde; deprem tarihi itibarıyla tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hâle gelen binaların sahiplerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek motorlu taşıtlar vergisinden istisna tutulacak.
Merkez Bankası başkan yardımcıları görevden alındı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan