10 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İstanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’ne yönelik operasyonda tutuklanan Ekrem İmamoÄŸlu, bugün iki ayrı davada hakim karşısına çıkacak.
İmamoÄŸlu, bugün ilk olarak İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Akın Gürlek’i hedef gösterdiÄŸi iddiasıyla açılan davada savunma yapacak.
İMAMOĞLU, BAŞSAVCI GÜRLEK İÇİN NE DEMİŞTİ?
İmamoğlu hakkındaki soruşturma, 20 Ocak günü Yargının Siyasallaşması başlıklı panelde sarf ettiği sözler nedeniyle başlatılmıştı.
Ekrem İmamoÄŸlu, İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Akın Gürlek’i eleÅŸtirip, kendisine yönelik soruÅŸturmalarda siyasi bir tavır takınıldığını savunmuÅŸtu.
İmamoğlu, Başsavcı Gürlek hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Bak baÅŸsavcı sana söylüyorum. Sana hiçbir faydamız olmaz senin zihnin çürümüş de… Biz var ya senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız.
Bunu unutma. Söküp atacağız ki senin evlatlarının kapısına birileri dayanmasın, senin evlatlarını sabahın köründe evinden kimse almasın.
Senin zihniyetinin içinden geçen yol ve yöntemleri bu memleketin her ortamından söküp atacağız ki senin dahi yuvana, çocuklarının geleceÄŸine huzuru temin edelim. Bizim derdimiz bu.”
Ekrem İmamoÄŸlu’nun bu açıklamaları sonrası İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Akın Gürlek’i ve ailesini tehdit iddiasıyla hakkında soruÅŸturma baÅŸlatılmıştı.
Ekrem İmamoğlu
7 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
SoruÅŸturma kapsamında hazırlanan iddianamede İmamoÄŸlu’nun kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret, tehdit ve terörle mücadelede görev almış kiÅŸileri hedef göstermek suçlamalarıyla 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmiÅŸti.
DAVA SİLİVRİ’DE GÖRÜLECEK
Hazırlanan iddianame kapsamında Ekrem İmamoÄŸlu’nun yargılanmasına bugün baÅŸlanacak.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’deki Marmara Ceza İnfaz Kurumları YerleÅŸkesi içerisindeki duruÅŸma salonunda görülecek duruÅŸma saat 10.00’da baÅŸlayacak.
İKİNCİ DAVADA İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA İDDİASINA İLİŞKİN
İmamoÄŸlu ile ilgili bir baÅŸka dava da Büyükçekmece Adliyesi’nde 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Bu dava İmamoÄŸlu’nun Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanı olduÄŸu dönemde yapılan bir ihale üzerine baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında açılmıştı.
İhaleye fesat karıştırma suçlamasıyla baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında açılan davada İmamoÄŸlu’nun 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Bu davanın saat 15.00’te baÅŸlaması bekleniyor.
Åženpiliç’in köftesinde zararlı bakteri: Piyasadan toplatılıyor
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
389806 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293702 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109316 kez okundu
4
Pegasus’tan İsrail kararı
51817 kez okundu
5
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
49792 kez okundu
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de görev değişimi
Adli emanette 3 anahtar dönemi
ABD’ye giriş yasağı: Yasaklı ülke sayısı 30’u aşabilir
Bursa’nın oto devinde kampanya
İmamoÄŸlu’nun yargılandığı diploma davası ertelendi
Antalya’da 4.9 büyüklüğünde deprem
Sınır kapısında TIR geçişleri durduruldu
Uyuşturucu baskınında çatışma; Bir polisimiz şehit oldu
Altın fiyatları bugün ne kadar?
14 günlük bütçe maratonu başlıyor
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de görev değişimi
Adli emanette 3 anahtar dönemi
ABD’ye giriş yasağı: Yasaklı ülke sayısı 30’u aşabilir
Bursa’nın oto devinde kampanya
İmamoÄŸlu’nun yargılandığı diploma davası ertelendi
Antalya’da 4.9 büyüklüğünde deprem
Sınır kapısında TIR geçişleri durduruldu
Uyuşturucu baskınında çatışma; Bir polisimiz şehit oldu
Altın fiyatları bugün ne kadar?
14 günlük bütçe maratonu başlıyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan