16 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Avrupa Yakası‘nda yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle elektrik tüketimi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 3,7 düşerken, meskenlerde elektrik tüketimi yüzde 7,2 artışla rekor seviyeye ulaÅŸtı.
BoÄŸaziçi Elektrik Dağıtım AÅž’nin (BEDAÅž) her yıl düzenli olarak hazırladığı “Yılın Enleri Raporu” çevrim içi olarak düzenlenen basın toplantısında açıklandı.
Rapora göre, geçen yıl Türkiye’de Kovid-19 salgınını önlemeye yönelik mart ayında alınmaya baÅŸlanan önlemler mesken, ticarethane ve sanayi abonelerinin elektrik tüketimlerine farklı yansıdı.
Uzaktan çalışma ve eğitimin yanı sıra sokağa çıkma kısıtlamalarının da etkisiyle geçen yıl meskenlerde elektrik tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 7,2 artışla 7 milyar 843 milyon kilovatsaatle rekor seviyeye ulaştı.
Sanayi ve ticarethane abone gruplarında elektrik tüketimi 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 7,7 azalırken, Avrupa Yakası’nda tüketim salgının etkisiyle yüzde 3,7 düşüşle 25,9 milyar kilovatsaat oldu.
Avrupa Yakası’nın elektrik tüketimi geçen yıl Türkiye’nin 304,8 milyar kilovatsaat olan toplam tüketiminin yüzde 8,5’ini oluÅŸturdu.
Bu dönemde, Avrupa Yakası’nda en yüksek elektrik tüketimi ilçe bazında Esenyurt’ta kaydedilirken, en düşük tüketim Çatalca, Esenler ve Güngören’de görüldü.
Avrupa Yakası’ndaki kiÅŸi başı ortalama kesinti sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 9,6 azalarak 11,69 oldu. Bu dönemde çaÄŸrı merkezine gelen çaÄŸrı sayısı da yüzde 16 düşüşle 2 milyon 735’e geriledi.
BEDAÅž Genel Müdürü Murat YiÄŸit, toplantıda yaptığı konuÅŸmada, müşteri memnuniyetini saÄŸlamak amacıyla salgın döneminde bakım ve yatırım kaynaklı kesintilerin yüzde 80’ini gece 00.00-06.00 saatlerine kaydırdıklarını dile getirdi.
Amaçlarının arıza sayı ve sürelerini en düşük seviyeye geçmek olduÄŸunu kaydeden YiÄŸit, “ÖzelleÅŸtirme sonrası 2013-2020 döneminde faaliyet bölgemizde gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz yatırımların toplamı 3,3 milyar lirayı aÅŸtı. Bu yıl 1,2 milyar lira yatırım yapmayı planlıyoruz. Dördüncü uygulama dönemini kapsayan 2021-2025 yıllarında ise toplam 5 milyar liraya yakın yatırım gerçekleÅŸtirmeyi hedefliyoruz.” diye konuÅŸtu.
AA
Vergi incelemelerinde yeni adım
1
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
15080 kez okundu
2
Bozulabilir gıda taşımacılığı koşulları iyileştirilecek
15032 kez okundu
4
Türkiye’deki İlk Lojistik Merkezini Açtı
12677 kez okundu
5
Sanayi siteleri taşınacak
8137 kez okundu
İBB yolsuzluk davasında ikinci hafta başlıyor
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
İcra dosyası ilk çeyrek bitmeden 407 bin arttı
Yurt dışında marka alan ihracatçılara kira ve tanıtım desteği
İlber Ortaylı’nın cenaze töreni bugün
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
İBB yolsuzluk davasında ikinci hafta başlıyor
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
İcra dosyası ilk çeyrek bitmeden 407 bin arttı
Yurt dışında marka alan ihracatçılara kira ve tanıtım desteği
İlber Ortaylı’nın cenaze töreni bugün
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan