29 Mart 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Elektrik Üretim ve Depolama Tesisleri Kabul Yönetmeliği

Elektrik üretim ve depolama tesisleri için kabul başvuruları, yetkili proje onay birimi tarafından 5 iş gününde incelenecek ve kabul heyeti başvuru tarihinden itibaren en geç 10 gün içinde tesiste hazır bulunacak.

Elektrik üretim ve depolama tesislerinin kabul iÅŸlemlerinin mevzuat ve standartlara uygun yapılmasına iliÅŸkin esaslar belirlendi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, Elektrik Üretim ve Elektrik Depolama Tesisleri Kabul YönetmeliÄŸi, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Elektrik üretim ve depolama tesislerinin kabul iÅŸlemlerinin ilgili mevzuat ve standartlara uygunluÄŸunu, can, mal, saha emniyeti saÄŸlanarak tesislerin iletim ve dağıtım ÅŸebekelerine uyumlu olarak baÄŸlanmasını amaçlayan yönetmeliÄŸe göre, kabul ve tutanak iÅŸlemleri yetkisi Bakanlığa ait olacak. Bu yetki, Bakanlıkça doÄŸrudan ya da Bakanlığın yetkilendirdiÄŸi Proje Onay Birimi (POB) tarafından kullanılabilecek.

Tesisler için gerekli tüm izin, ruhsat ve onay süreçlerinin lisans/tesis sahibi tarafından süresi içinde tamamlanması zorunlu olacak.

Bu tesislerde, belgeli olmayan, standart dışı malzeme ve ekipman kullanılamayacak. Kullanılan malzeme ve ekipmanlarda TSE belgesi ÅŸartı aranacak. Standardı bulunmayan konularda, TSE tarafından kabul edilen teknik özelliklere uygunluÄŸunu ispat eden Kritere Uygunluk Belgesi (TSEK Markası) bulunması gerekecek.

Kabul heyeti

Kabul baÅŸvuruları, yetkili proje onay birimi tarafından 5 iÅŸ günü içinde incelenecek ve kabul heyeti baÅŸvuru tarihinden itibaren en geç 10 gün içinde tesiste hazır bulunacak. 

Kabul heyeti ilgili proje onay birimi tarafından kendisini temsilen bir mühendisin baÅŸkanlığında, POB mühendisi, sistem iÅŸletmecisi mühendisi, lisans/tesis sahibi veya imzaya yetkili temsilcisi ve görevlendireceÄŸi mühendisle ilgili POB’un talep etmesi halinde imzaya yetkili yüklenici temsilcisi, diÄŸer kamu kurum ve kuruluÅŸ mühendisiyle oluÅŸturulacak.

10 kilovat ve altı çatı ve cephe uygulamalı güneÅŸ enerjisi santralleri tesisleri için kabul heyeti, ilgili POB tarafından kendisini temsilen bir mühendisin baÅŸkanlığında, POB mühendisi ve tesis sahibi/yetkili temsilcisinden oluÅŸacak.

Tesise gerilim uygulanması

Proje onayı olmayan tesislere gerilim uygulanamayacak. Tesise gerilim uygulanması sırasında ya da sonrasında can, mal ve saha emniyetini riske edici bir hususun tespiti halinde, tesisin enerjisi bu durum giderilinceye kadar sistem iÅŸletmecisi tarafından kesilecek.

Projesi, POB tarafından onaylanmamış veya yapımı tamamlanmamış üniteler için kabul baÅŸvurusu yapılamayacak.

Ayrıca, tesisin onaylı projesine uygunluÄŸundan, imalatından, yapımından ve iÅŸletmesinden doÄŸabilecek her türlü olumsuz durumdan sırasıyla lisans/tesis sahibi, yüklenici, imalatçı ve proje müellifi sorumlu olacak.

Yönetmelik, 1 Nisan’da yürürlüÄŸe girecek.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gram altın 313 lira!

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.