05 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Özge Comba Alkış
1989 yılında Bursa’da, “dünyaca ünlü Bursa kumaşları” tabirini hak edecek kalitede ve yenilikçi ürünler ortaya koymak için yola çıkan Elyaf Tekstil, 21.000 m2 kapalı/2.000 m2 açık alan üzerine kurulu tesisiyle dokuma ve boyalı kumaş üretimi gerçekleştiriyor.
Peki Elyaf Tekstil’in hala içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde dış ticaret departmanında neler yaşanıyor? Konuyu Elyaf Tekstil Dış Ticaret Sorumlusu Serap Şahin’le konuştuk.

Koronavirüs sürecinden diğer firmalar gibi kendi firmalarının da etkilendiğini belirten Şahin, bu süreçte aldıkları önlemleri bizlerle paylaştı. Bu durumun çalışma hayatına etkisinin fazla olduğuna dikkat çeken Şahin, “Tüm ortak alanlarda COVID-19 Salgın Yönetimi kurallarına uyuluyor, ayrıca fabrikamızda yemekhane ve servis araçlarında pozitif vakaların, temaslılarının takibini kolaylaştırmak için kişilerin sürekli aynı yerde oturması sağlanıyor. İşleri de aksatmamak adına bölümler arasında kısmi çalışma ve evden çalışma düzeni ile tüm tedbirlerimizi alarak bu zorlu süreci atlatmaya çalışıyoruz” dedi.
YURT DIŞI KISITLAMALARI
Bu süreçte dış ticaret işlemlerinde herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Şahin, yalnızca yurt dışı alımlarda kısıtlamalar yaşandığını belirtti. Çoğunluk olarak Avrupa ülkeleri ile çalıştıklarına vurgu yapan Şahin, “genelde Uzakdoğu ile iplik alımlarında, satış da ise bayan giyim üzerine alt ve üst grup dokuma kumaş ticaretini gerçekleştiriyoruz” dedi.

NAKLİYE SIKINTIMIZ OLMADI
Koronavirüs sürecinde ciddi anlamda nakliye sıkıntısı yaşamadıklarını belirten Şahin, yıllık dış ihracat rakamlarının ortalama 5 Milyon euro civarında olduğunu söyledi.
BURSA GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ
Firma olarak Bursa Gümrük Müşavirliği ile çalıştıklarını kaydeden Şahin, “Yapılan çalışmalardan ve arkadaşların özverili çalışmasından oldukça memnunuz” dedi. Bursa Gümrük Müşavirliği’nin sunduğu kaliteli hizmet sayesinde pandemi döneminde de bir sorun yaşamadıklarını kaydeden Şahin, “uzun yıllar iş birliğimizin devam etmesini umuyorum” dedi.
Rekabet.net
Stajyer hazine kontrolörü alınacak
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
416170 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295006 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110711 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
76487 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
75876 kez okundu
Akaryakıt fiyatlarındaki artışta yükü devlet üstlenecek
Kapsam dışı kalan ithal ürünlerde ‘kontrol sistemi’ ticareti yavaşlattı
15 yaş altına sosyal medya düzenlemesi hayata geçiyor
İran’dan açıklama: Türkiye topraklarına füze atmadık
NATO: Türkiye dahil tüm müttefiklerin yanındayız
İran’dan Türkiye hava sahasına ateşlenen füze Hatay’da düşürüldü
BEST Grubu İftarda Buluştu
Akaryakıta dev zam geliyor: Tarih belli oldu
ABD-İsrail ile İran savaşında beşinci gün
TL varlıklarda sert satış
Akaryakıt fiyatlarındaki artışta yükü devlet üstlenecek
Kapsam dışı kalan ithal ürünlerde ‘kontrol sistemi’ ticareti yavaşlattı
15 yaş altına sosyal medya düzenlemesi hayata geçiyor
İran’dan açıklama: Türkiye topraklarına füze atmadık
NATO: Türkiye dahil tüm müttefiklerin yanındayız
İran’dan Türkiye hava sahasına ateşlenen füze Hatay’da düşürüldü
BEST Grubu İftarda Buluştu
Akaryakıta dev zam geliyor: Tarih belli oldu
ABD-İsrail ile İran savaşında beşinci gün
TL varlıklarda sert satış
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan