12 Ocak 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye Emekliler DerneÄŸi (TÜED) Genel BaÅŸkanı Kazım Ergün, yapılan yasal düzenlemeyle 2018’den itibaren emeklilere dini bayramlarda 1000 lira ikramiye verilmeye baÅŸlandığını anımsatarak, ikramiyelerin 2021’de 100 liralık artışla 1100 liraya yükseltildiÄŸini söyledi.
Son bir yıl içerisinde 1100 liralık bayram ikramiyesinin döviz kuru ve enflasyon karşısında erdiğini vurgulayan Ergün, şunları kaydetti:
“Emeklilerimiz, 2018 yılında 1000 liralık ikramiyeyle birçok ihtiyacını giderebiliyordu. O dönem 1000 liralık ikramiyeyle emeklilerimiz, kurbanını aldığı gibi torunlarına harçlık da verebiliyordu. Bugün 1100 lira olan ikramiyeyle emeklilerimizin bunları yapması mümkün deÄŸil. Çarşıda pazarda fiyatlar artarken, emeklilerin bayram ikramiyesi aynı kaldı. Oysa bayram ikramiyelerine, aylıklara her altı ayda bir yapılan ve enflasyona endekslenen artışlar uygulanıp, bu yılın üç aylık TÜFE artışı da ilave edilseydi ikramiye rakamı 2 bin 903 lira olurdu. Ayrıca, 2018’de en düşük emekli aylığı baz alınarak ödenen bayram ikramiyeleri bugün de aynı gösterge, yani en düşük emekli aylığı baz alınarak ödenseydi 2 bin 500 liraya yükselirdi. Bugün geldiÄŸimiz noktada, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında 1100 liralık bayram ikramiyesinin deÄŸeri azalmıştır. TÜED olarak, ikramiye rakamının en düşük emekli maaşı olan 2 bin 500 liraya yükseltilmesini istiyoruz.”
![]()
Ergün, hayat pahalılığının ve basında çıkan haberlerin, emeklilerde bayram ikramiyelerinin yükseltileceÄŸi yönünde ciddi bir beklenti oluÅŸturduÄŸuna dikkati çekerek, her gün Türkiye’nin dört bir yanındaki yüzlerce emekliden ikramiye artışıyla ilgili telefon ve mesaj aldıklarını bildirdi.
Ortaya çıkan yüksek beklentinin hayat kırıklığına dönüşmemesi gerektiÄŸini ifade eden Ergün, “Emeklilerimiz, bayram öncesi çarşıda pazarda, torbasını ve filesini doldurmak istiyor. Çocuklarına, torunlarına mahcup olmamak istiyor. İhtiyacını alabildiÄŸi bir bayram geçirmek istiyor. Bayram ikramiyesi bunun için önemli bir fırsattır. Sayın CumhurbaÅŸkanımızdan beklentimiz ömürlerini bu ülkenin imar ve inÅŸasına harcayan, bu ülkenin annesi ve babası olan emeklilerimizin yüzünü güldürecek bir rakamı, bayram müjdesi olarak açıklamasıdır. Milyonlarca emeklimiz bu müjdeyi beklemektedir.” dedi.
AA
Bakanlıktan 30’a yakın sektörde fiyat denetimi
Türk tiyatrosunun usta ismi Koray Ergun hayatını kaybetti
Usta sanatçı Haldun Dormen entübe edildi
İran’da neler oluyor?
En düşük emekli aylığı için kritik tarih belli oldu
Dolar/TL bugün ne kadar?
Motorine zam gelecek
Altın fiyatlarında yeni rekor
Bebek Otel’de kaçak bölümler yıkılıyor
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
Türk tiyatrosunun usta ismi Koray Ergun hayatını kaybetti
Usta sanatçı Haldun Dormen entübe edildi
İran’da neler oluyor?
En düşük emekli aylığı için kritik tarih belli oldu
Dolar/TL bugün ne kadar?
Motorine zam gelecek
Altın fiyatlarında yeni rekor
Bebek Otel’de kaçak bölümler yıkılıyor
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan