11 Ocak 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,53 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 35,41 oldu.
Ekonomistlerin beklentisi mayıs ayında TÜFE’nin yüzde 2,10 oranında artması, yıllık bazda ise yüzde 36,17 seviyesine gerilemesi yönündeydi. Öte yandan, ekonomistlerin 2025 sonu enflasyon beklentisi mayıs ayı itibarıyla yüzde 31,17 oldu.
Tüketici Fiyat Endeksi, nisanda piyasa beklentilerinin altında gerçekleşmiş, aylık bazda yüzde 3,00 oranında artış gösterirken; yıllık enflasyon ise, yüzde 37,86 olarak hesaplanmıştı.
Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, TÜFE’deki (2003=100) deÄŸiÅŸim 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,53 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,09 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,41 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,80 artış olarak gerçekleÅŸti.
En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun yıllık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 32,87 artış, ulaştırmada yüzde 24,59 artış ve konutta yüzde 67,43 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana grupların yıllık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 8,25, ulaştırmada yüzde 4,07 ve konutta yüzde 9,34 oldu.
En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun aylık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,71 azalış, ulaştırmada yüzde 2,66 artış ve konutta yüzde 2,99 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana grupların aylık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde -0,18, ulaştırmada yüzde 0,40 ve konutta yüzde 0,48 oldu.
Endekste kapsanan 143 temel baÅŸlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2025 yılı Mayıs ayı itibarıyla, 28 temel baÅŸlığın endeksinde düşüş gerçekleÅŸirken, 4 temel baÅŸlığın endeksinde deÄŸiÅŸim olmadı. 111 temel baÅŸlığın endeksinde ise artış gerçekleÅŸti.
İşlenmemiÅŸ gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki deÄŸiÅŸim, 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,25 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,24 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,81 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,00 artış olarak gerçekleÅŸti.
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,48 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 12,92 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,13 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 30,17 artış gösterdi.
Et ve Süt Kurumu’ndan kıyma fiyatlarına zam
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan