14 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Dairenin kararına göre, eÅŸinin, “anne ve babasına gereken saygıyı göstermediÄŸini, anne, baba diye hitap etmediÄŸini, küçük olayları dahi abartarak kendisine baskı kurduÄŸunu ve kıskançlıklar yaptığını” belirten bir erkek, evlilik birlikteliklerinin temelinden sarsıldığını ileri sürerek boÅŸanma davası açtı.
Eşinin açtığı davaya karşı dava açan kadın, erkeğin iddialarının doğru olmadığını, eşinin kendisine ve çocuklarına vakit ayırmadığını, küfürlü mesajlar gönderdiğini, kendisini istemediğini belirterek, boşanmalarına karar verilmesini ve kendisine 50 bin lira maddi, 50 bin lira da manevi tazminat verilmesini talep etti.
Yargılamayı yapan Bursa 8. Aile Mahkemesi, davalı kadının kayınvalidesi ve kayınpederine “anne baba” ÅŸeklinde hitap etmediÄŸi, onlara karşı soÄŸuk davrandığı, eÅŸine karşı aşırı kıskançlık sergilediÄŸi, evi terk ettiÄŸi gerekçesiyle kadını tam kusurlu sayarak tarafların boÅŸanmalarına, kadının tazminat taleplerinin reddine hükmetti.
İstinaf baÅŸvurusu üzerine kararı inceleyen Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararında yer alan “evlilik birliÄŸi içerisinde kadının kayınvalidesi ve kayınpederine ‘anne baba’ ÅŸeklinde hitap etmediÄŸi” ÅŸeklindeki davranışın evlilik birliÄŸini temelinden sarsacak ÅŸekilde kusur olmadığı gerekçesiyle tarafların eÅŸit kusurlu olduÄŸuna hükmetti. Daire, kadının istinaf baÅŸvurusunun kısmen kabulüne karar verdi.
​​​​​​​İstinaf kararının temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kayınvalidesi ve kayınpederine “anne baba” ÅŸeklinde hitap etmeyen kadını boÅŸanmada ağır kusurlu bularak istinaf kararının bozulmasına, tarafların boÅŸanmalarına iliÅŸkin kararın ise onanmasına karar verdi.
Yargıtayın kararında, tarafların evlilik birlikteliklerinin temelden sarsıldığına ve boşanmalarına ilişkin kararın yasal hükümlere göre uygun olduğu, tarafların kusur oranlarının belirlenmesi yönünden yapılan değerlendirmenin ise hatalı olduğu belirtildi.
Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesince erkeÄŸe kusur olarak atfedilen “davalı kadın ile yaÅŸamak istemediÄŸini” söylemesinin, tarafların ayrılık dönemlerinde yaÅŸandığı belirtilen Yargıtay kararında, bunun erkeÄŸe kusur olarak yüklenemeyeceÄŸi kaydedildi.
“Belirlenen ve gerçekleÅŸen diÄŸer kusurlu davranışlara göre davalı-karşı davacı kadın boÅŸanmaya sebep olan olaylarda tam kusurludur.” tespitine yer verilen kararda, “İlk derece mahkemesince davalı-karşı davacı kadının boÅŸanma davasının reddine karar verilmesi isabetlidir.” tespitinde bulunuldu.
Bu kapsamda, kadının boşanma talebinin konusuz hale geldiği aktarılan kararda, istinaf mahkemesince kadın yararına yargılama giderleri ve vekalet ücretine hükmedilmesinin de doğru olmadığı bildirildi.
AA
MEB’den yeni adım: Spor ortaokulları açılıyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan