25 Mart 2023 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “BB-” ve görünümünü “durağan” olarak teyit etti.
Fitch Ratings’ten yapılan açıklamada, ekonomik büyümenin güçlü bir şekilde toparlandığı, enflasyonun geçen yılın başında gördüğü yüzde 20 seviyelerinden düştüğü, cari açığın gelişme gösterdiği ve dış risklerin hala yüksek seviyelerde olmasına rağmen azaldığı bildirildi.
Türkiye ekonomisinin 2020 yılı büyüme tahminin bir önceki tahmine göre 0,8 puan artırıldığına işaret edilen açıklamada, ekonominin bu yıl yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği kaydedildi.
Açıklamada, büyüme tahminindeki yukarı yönlü revizyonun yatırımlardaki kademeli toparlanma ve özel tüketimden kaynaklandığı aktarılarak, düşük faiz oranları ve kredideki hızlı düzelmenin iç talebi artırdığı vurgulandı.
Türkiye ekonomisinin 2021’de yüzde 4 büyümesinin beklendiği vurgulanan açıklamada, ülkenin yüksek dış finansman gereksiniminin bir kırılganlık kaynağı olmaya devam ettiği savunuldu.
Açıklamada, cari açığın gayri safi yurtiçi hasılaya oranının 2020’de yüzde 0,9 olmasının beklendiği belirtilerek, söz konusu oranın 2021’de ise yüzde 1,8’i bulmasının tahmin edildiği aktarıldı.
Enflasyona ilişkin tahminlerin de yer aldığı açıklamada, enflasyon oranının 2020 sonunda yüzde 10,5, 2021’de ise yüzde 10 seviyesinde gerçekleşmesinin öngörüldüğü kaydedildi.
Bankaların döviz borçlanmalarının bu yıl durağan kalmaya devam etmesinin beklentisine de yer verilen açıklamada, bazı yakın dönem jeopolitik risklerin Türkiye’nin notu üzerinde etkili olmaya devam ettiği belirtildi.
AA
İş yerine gizlenmiş…Tam…
Malatya’da 5 katlı bir bina çöktü
Yeniden Refah Partisi’nden “Yeni Karar”
Emekliye bayram ikramiyesi belli oldu
900 üründe fiyatlar sabitlendi
Sel felaketinde can kaybı 21’e yükseldi
Balyoz davasında karar
Rus uçaklarına ikmal ambargosu
Gram altın tüm zamanların zirvesinde
Doğu Ekspresi’nde yük ağır
Depremzede KOBİ’lere faizsiz destek kredisi
Malatya’da 5 katlı bir bina çöktü
Yeniden Refah Partisi’nden “Yeni Karar”
Emekliye bayram ikramiyesi belli oldu
900 üründe fiyatlar sabitlendi
Sel felaketinde can kaybı 21’e yükseldi
Balyoz davasında karar
Rus uçaklarına ikmal ambargosu
Gram altın tüm zamanların zirvesinde
Doğu Ekspresi’nde yük ağır
Depremzede KOBİ’lere faizsiz destek kredisi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.