23 Mayıs 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Amerikan iÅŸ dünyası dergisi Forbes’un Milyarderler Listesi’nde yer alan kiÅŸi sayısı bu yıl ilk kez 3 bini aÅŸarken, milyarderlerin toplam serveti 16,1 trilyon dolara ulaÅŸtı.
Forbes’un bu yıl 39’uncu kez yayımladığı Milyarderler Listesi, milyarderler kulübünün nüfusunun arttığını gösterdi.
Buna göre, dünya genelinde milyarder sayısı, geçen yıla kıyasla 247 kiÅŸi artarak 3 bin 28’e ulaÅŸtı.
Böylece, rekor sayıda kişinin yer aldığı listedeki milyarderlerin sayısı bu yıl ilk kez 3 bini aştı.
Milyarderlerin toplam servetleri de geçen yıla kıyasla 2 trilyon dolar artışla 16,1 trilyon dolara yükseldi.
Bu rakamın, ABD ve Çin dışındaki ülkelerin Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’sının (GSYH) üzerinde olduÄŸu kaydedildi.
Tesla, SpaceX, X ve xAI gibi şirketlerin sahibi ABD iş insanı Elon Musk, 342 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kişisi olarak listenin başında yer aldı.
ABD’de tartışmalara neden olan Hükümet VerimliliÄŸi Departmanının (DOGE) faaliyetlerinden sorumlu olan Musk, SpaceX ve yapay zeka ÅŸirketi xAI’ın baÅŸarıları sayesinde son bir yılda servetine 147 milyar dolar ekledi.
ABD’li teknoloji devlerinden Meta’nın Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg 216 milyar dolarlık servetiyle listesinin ikinci sırasında yer alırken, ABD’li e-ticaret devi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos 215 milyar dolarlık servetiyle üçüncü oldu.
Yazılım ÅŸirketi Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison, 192 milyar dolarlık servetiyle listede dördüncü, Lüks eÅŸya devi LVMH’nin Üst Yöneticisi Bernard Arnault ise 178 milyar dolarlık servetiyle listede beÅŸinci sırada yer aldı.
ABD’de baÅŸkanlık koltuÄŸuna ikinci kez oturan Donald Trump, sadece seçim zaferi kazanmakla kalmadı, servetini de ikiye katladı.
Trump’ın net serveti, 2,3 milyar dolardan 5,1 milyar dolara çıktı.
ABD, 902 milyarderle dünyada en fazla milyardere sahip ülke olmaya devam etti. Bu ülkeyi, 516 milyarderle Çin ve 205 milyarderle Hindistan izledi.
Sayısı 406’ya ulaÅŸan kadınlar milyarderler, listenin yüzde 13,4’ünü oluÅŸturdu. Dünyanın en zengin kadını 101 milyar dolarlık servetiyle ABD’li perakende devlerinden Walmart’ın varisi Alice Walton oldu.
Milyarderlerin yaÅŸ ortalaması 66 olurken, en yaÅŸlı milyarder 103 yaşındaki ABD’li sigorta kralı George Joseph olarak kayıtlara geçti.
Alman ilaç ÅŸirketi Boehringer Ingelheim’ın varisi 19 yaşındaki Johannes von Baumbach ise en genç milyarder olarak listede yer aldı.
Forbes’un Milyarderler Listesi’nde bu yıl Türkiye’den 31 isim yer aldı.
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, 5,5 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengini ve listede 639’uncu sırada gösterildi.
Ülker’i, 4,3 milyar dolarlık servetiyle Kazancı Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Cemil Kazancı, 3,2 milyar dolarlık servetiyle Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, 3,1 milyar dolarlık servetiyle Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel ve 3,1 milyar dolarlık servetiyle Rönesans Holding BaÅŸkanı Erman Ilıcak izledi.
Türkiye’den listede yer alan milyarderlerin toplam serveti yaklaşık 65,05 milyar dolar olarak hesaplandı.
Ayrıca listede, servetini yurt dışındaki şirketler aracılığıyla edinen 4 Türk de dikkati çekti.
Almanya merkezli biyoteknoloji firması BioNTech’in Üst Yöneticisi (CEO) ve Kurucu Ortağı Prof. Dr. UÄŸur Åžahin, ABD merkezli havacılık ÅŸirketi Sierra Nevada Corporation’ın BaÅŸkanı Eren Özmen ve Üst Yöneticisi Fatih Özmen ile ABD’li yoÄŸurt markası Chobani’nin Kurucusu ve Üst Yöneticisi Hamdi Ulukaya milyarderler listesinde yer alan Türk isimlerden oldu.
Böylece Forbes’un Milyarderler Listesi’nde 35 Türk yer aldı.
AA
İşte Sabancı Holding’in yeni başkanı
Mayısta temmuz sıcağı geliyor
Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar?
İBB’ye dördüncü dalga operasyon
Ticaret Bakanlığı İsrail ile ticaretin devam ettiği iddialarını yalanladı
Emniyet ve TSK’da FETÖ operasyonu
KOBİ’lere 30 milyar liralık yeni destek paketi
MNG Kargo tarih oluyor
İBB operasyonunda üçüncü dalga: 16 tutuklama istemi
Bakan Bayraktar: “Suriye’ye gaz ihracatı kısa sürede baÅŸlayacak”
Salatalıklarda salmonella tehlikesi
Mayısta temmuz sıcağı geliyor
Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar?
İBB’ye dördüncü dalga operasyon
Ticaret Bakanlığı İsrail ile ticaretin devam ettiği iddialarını yalanladı
Emniyet ve TSK’da FETÖ operasyonu
KOBİ’lere 30 milyar liralık yeni destek paketi
MNG Kargo tarih oluyor
İBB operasyonunda üçüncü dalga: 16 tutuklama istemi
Bakan Bayraktar: “Suriye’ye gaz ihracatı kısa sürede baÅŸlayacak”
Salatalıklarda salmonella tehlikesi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.