23 Mart 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etmek” iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci İsmail Saymaz, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Gazeteci Saymaz ifadesinin ardından ev hapsi talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Saymaz’ın ev hapsi cezası kesinleşti, adli kontrolle serbest kaldı.
İsmail Saymaz, Gezi Parkı soruşturması kapsamında 18 Mart Salı sabahı gözaltına alınmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Saymaz’ın Gezi olayları nedeniyle hapis cezasına mahkum edilen isimlerle yaptığı telefon konuşmalarından bahsedilmişti.
Savcılık, Saymaz hakkında “açık kaynak çalışmaları” yapıldığını da belirterek Saymaz’ın Gezi olaylarına katılım sağlamaya çalıştığı öne sürülmüştü.
Saymaz, Gezi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin avukatı Aslı Kazan aracılığıyla mesaj paylaşmıştı.
Saymaz, şunları söylemişti:
“Can Atalay’ı, Gezi parkından önce de, sonra da toplumsal gelişmelerle ilgili tüm davaların avukatı olarak tanıdım. Görüşme yoğunluğumuz bundan ileri geliyor. Çiğdem Mater’i hem sosyal çevreden hem eşi ve annesi meslektaşım olduğu için biliyor ve tanıyorum. Mücella Yapıcı’yı haber kaynağı olarak aradım ve görüştük.
Gezi olaylarını, 1 Haziran’dan itibaren muhabir olarak takip ettim. Olay ve gelişmeleri yansız ve objektif olarak aktardım. Sokağa davet ve provokasyon diye yorumlanabilecek hiçbir paylaşımda bulunmadım. Siyasi iktidara yönelik antidemokratik yaklaşımlardan, Erdoğan ve ailesine yönelik saldırgan bir dilden uzak durdum.
Gezi parkı eylemlerinin ne örgütlenmesinde ne ülke çapında yayılmasında ne de sürdürülmesinde rol aldım. Yalnızca, bu eylemler sırasında, başta Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi olmak üzere insan hakkı ihlallerini kaleme aldım. Bu gazetecilik çabam hem ulusal hem de uluslararası basın örgütleri tarafından ödüllendirilmiştir.
12 yıl boyunca bir kez bile Gezi parkı eylemlerinden dolayı suçlanmadım ve sorumlu gösterilmedim. Hakkımda başka bir suç isnat edilemediği için, Gezi parkı dosyası içerisine atılmak isteniyorum.
Gazetecilik çabam bu yolla engellenmeye çalışılıyor ve açıkça susturulmak isteniyorum. Bana güvenen ve inanan hiçbir vatandaşın yüzünü öne eğdirmedim. Haftalardır devam eden itibar suikastlarının ne denli karalamaya yönelik olduğu ortaya çıktı. Suçsuz ve masumum. Eşime, oğluma ve aileme sımsıkı sarılıyor, herkese selamlarımı iletiyorum.”
Ekrem İmamoğlu’nun ifadesi alınmaya başlandı
Gazze’deki saldırılarda en az 20 Filistinli hayatını kaybetti
13 il ve 17 ilçede mart ayı sıcaklık rekoru kırıldı
Turizmde bu yıl 65 milyar dolar gelir hedefleniyor
Emeklilerin bayram ikramiyelerinde tarih belli oldu
Konutta şehirden uzak bölgelere ilgi arttı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklandı
RTÜK Başkanı Şahin’den yayıncı kuruluşlara uyarı
Bursaspor’dan 4 gollü galibiyet
Reklam Kurulu yanıltıcı reklamlara yaklaşık 32,5 milyon lira ceza
Esnaf bayram alışverişinden umutlu
Gazze’deki saldırılarda en az 20 Filistinli hayatını kaybetti
13 il ve 17 ilçede mart ayı sıcaklık rekoru kırıldı
Turizmde bu yıl 65 milyar dolar gelir hedefleniyor
Emeklilerin bayram ikramiyelerinde tarih belli oldu
Konutta şehirden uzak bölgelere ilgi arttı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklandı
RTÜK Başkanı Şahin’den yayıncı kuruluşlara uyarı
Bursaspor’dan 4 gollü galibiyet
Reklam Kurulu yanıltıcı reklamlara yaklaşık 32,5 milyon lira ceza
Esnaf bayram alışverişinden umutlu