25 Haziran 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Anadolu Kültür AÅž Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Osman Kavala, firariler eski CIA danışmanı Henri Barkey ve Can Dündar’ın da aralarında bulunduÄŸu 9’u firari 17 sanığın “15 Temmuz darbe giriÅŸimi” ile “Gezi Parkı olayları”na iliÅŸkin iddialar kapsamında yargılandığı dava, karara baÄŸlandı.
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Anadolu Kültür AÅž Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Osman Kavala’ya, TCK’nın 312/1 maddesi gereÄŸince “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teÅŸebbüs etmek” suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaÅŸtırdı.
Mahkeme heyeti, sanığa verilen toplam ceza süresi ve infaz koÅŸullarını dikkate alarak Kavala’nın bu suçtan hükümle beraber tutuklanmasına hükmetti.
Osman Kavala hakkında, TCK’nın 312/1 maddesinden ceza verildiÄŸine vurgu yapan mahkeme heyeti, bu nedenle sanığın, “mala zarar verme”, “Nitelikli mala zarar verme” tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma”, “İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme”, “Nitelikli yaÄŸma”, “Nitelikli yaralama” suçlarından hüküm kurulmasına yer olmadığına karar verdi.
Mahkeme heyeti, Kavala’nın “Siyasal ve askeri casusluk” suçundan her türlü şüpheden uzak, tam bir kanaat uyandıran kesin ve yeterli bir delil bulunmaması nedeniyle beraatine hükmederek bu suçtan tahliyesini kararlaÅŸtırdı.
Tutuksuz sanıklar AyÅŸe Mücella Yapıcı, Åžerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, YiÄŸit Ali Ekmekçi, ÇiÄŸdem Mater Utku ve Mine Özerden’e TCK’nın 312/1 maddesi gereÄŸince ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme, sanıkların eylemlerinin “yardım” kapsamında kaldığına kanaat getirerek, 18’er yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.
Mahkeme heyeti, bu 7 sanığa verilen ceza miktarı ve üzerlerine atılı suçun niteliğini dikkate alıp adli kontrol tedbirlerinin bu aşamada yetersiz kalacağına kanaat getirerek, bu sanıkların tutuklanmasına karar verdi.
Heyet, firari sanıklar Henri Jack Berkey, AyÅŸe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet GermiyanoÄŸlu, Mehmet Ali Alabora, YiÄŸit AksakoÄŸlu ve İnanç Ekmekçi’nin dosyalarını ayrılmasına karar verdi.
AA
KKTC’de yeni hükümet kuruldu
THY, Irak seferlerine yeniden başlıyor
Akaryakıtta indirim bekleniyor
Ulusal seviye ve kırmızı bültenle aranan 12 kişi yakalandı
Küresel piyasalarda “ateÅŸkes” iyimserliÄŸi
Bursa’da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor
Türkiye’den ateÅŸkes açıklaması
Kapasite kullanımı haziranda geriledi
Bahçeli 5 ay sonra kürsüde
Hurda metalde kriz kapıda
Ateşkes altın fiyatlarını düşürdü
THY, Irak seferlerine yeniden başlıyor
Akaryakıtta indirim bekleniyor
Ulusal seviye ve kırmızı bültenle aranan 12 kişi yakalandı
Küresel piyasalarda “ateÅŸkes” iyimserliÄŸi
Bursa’da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor
Türkiye’den ateÅŸkes açıklaması
Kapasite kullanımı haziranda geriledi
Bahçeli 5 ay sonra kürsüde
Hurda metalde kriz kapıda
Ateşkes altın fiyatlarını düşürdü
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.