12 Ocak 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Varol, ekim ayının başlamasıyla solunum yolu enfeksiyonu yapan virüslerin arttığı döneme girildiğini söyledi.
Hava sıcaklığı deÄŸiÅŸikliklerinin hastalığa yakalanma riskini artırdığını belirten Varol, “Grip mevsimine girdik diyebiliriz. Birçok kiÅŸi burun akıntısı, göz yaÅŸarması, hapşırma gibi grip belirtileriyle karşılaşıyor. Gripten korumak için salgın döneminde yaptığımız ÅŸeyleri yapmalıyız. Çünkü havalar soÄŸuyor, artık daha kapalı ortamlardayız. Salgın azaldığı için insanlar artık maske takmıyor ama o maske bizi sadece salgından deÄŸil gripten de koruyacaktır. O yüzden ben maskenin çıkartılmaması gerektiÄŸini düşünüyorum. Kapalı ortamlarda maske yine takılmalı.” dedi.

Varol, el yıkama ve mesafe kurallarına uyulması gerektiğini ifade ederek, iyi beslenme, doğru havalandırma, egzersiz yapmanın kişileri kışa hazırlayacağını ve virüslere karşı bağışıklık sistemini güçlendireceğini dile getirdi.
Varol, “Gripten korunmak için en önemli ÅŸeylerden biri aşı olmaktır. Aşı bizi büyük ölçüde gripten korur. Özellikle risk gurubundaki 65 yaÅŸ üstü, kronik hastalığı olanlara, diyabeti olanlara, grip aşısı olmalarını öneriyorum.” ifadelerini kullandı.
Risk grubunda olanların aile hekimlerinde aşılarını ücretsiz yaptırabileceklerini aktaran Varol, şunları kaydetti:
“Grip mevsiminin gelmesiyle virüsler ortalıkta dolaşıyor. Biz ne kadar erken aşı olup bağışıklık kazanırsak, hastalığı geçirme olasılığımız azalır. Biz aşı olmayı geciktirirsek vücudumuz virüslere karşı bağışıklık kazanmadan virüsle karşılaÅŸmış olur ve bu da sonradan aşı olmanın bir manası olmadığı anlamına gelir. Bizin için önemli olan virüsle karşılaÅŸmadan önce aşı olmak. Aşı olup antikor geliÅŸtiÄŸinde ve ondan sonra virüsle karşılaÅŸtığımızda hasta olma olasılığımız düşer.”
AA
4. Dünya Göçebe Oyunları’nda 3. gün
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
399800 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
294188 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109796 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
59780 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
59466 kez okundu
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan