29 Haziran 2022 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
16,6184
17,4347
978,61
Türkiye’nin de aralarında bulunduğu, 183 ülke tarafından kutlanılan Dünya Gümrük Günü’nde bu yıl farklı bir tema belirlendi. “İnsanoğlu, Refah ve Gezegenimizin Sürdürülebilirliğinde Gümrükler” sloganını seçen Dünya Gümrük Örgütü, aynı zamanda “Refah düzeyi daha yüksek ve daha güvenli bir dünya için gümrükleri bir araya getirme: sınırlar ayırır, gümrükler birleştirir” vizyonuyla hareket edecek.
Bursa Valisini ziyaret
Dünya Gümrük Günü kapsamında 21 Ocak’ta, Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü V. Hüseyin Şanverdi ve beraberindeki heyet, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan’ı makamında ziyaret etti.
Huzurevine Destek
Devam eden etkinliklerde ise yaşlılar da unutulmadı. 23 Ocak ‘ta Sırameşeler Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü ile Hasan ÖZTİMUR Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne destek ziyareti yapıldı. Bu ziyarette huzurevi sakinleri hoş vakit geçirirken aynı zamanda onların çeşitli ihtiyaçları da karşılandı. Ayrıca, Dünya Gümrük Günü vesilesiyle, Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nde çalışmalarıyla öne çıkan personele teşekkür belgeleri verildi.
Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden büyük başarı
26 Ocak Pazar günü ise Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Öte yandan, ülkemizin 2019 yılında 180,5 milyar dolar olan ihracatının 17,5 milyar dolarlık kısmı ile, 210,3 milyar dolar olan ithalatının 13,8 milyar dolarlık kısmı bölge müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir.
Rekabet.net
Hazine 3,4 milyar lira borçlandı
Aile hekimleri 2 gün iş bırakacak
RTÜK’ten Sedat Peker cezası
Asgari Ücret toplantısı başladı
CHP’den iki istifa
NATO Liderler Zirvesi başladı
“Krizden çıkış yolu üretmek ve ihraç etmektir”
Ayçiçek yağında fiyatlar düşecek mi?
Ekonomik güven son bir yılın en düşük seviyesinde
Narko Terör Operasyonu başlatıldı
ABD’den Rus altınının ithalatına yasak
Aile hekimleri 2 gün iş bırakacak
RTÜK’ten Sedat Peker cezası
Asgari Ücret toplantısı başladı
CHP’den iki istifa
NATO Liderler Zirvesi başladı
“Krizden çıkış yolu üretmek ve ihraç etmektir”
Ayçiçek yağında fiyatlar düşecek mi?
Ekonomik güven son bir yılın en düşük seviyesinde
Narko Terör Operasyonu başlatıldı
ABD’den Rus altınının ithalatına yasak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.