23 Şubat 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türk hacı adaylarını Arafat’ta misafir edecek Diyanet İşleri BaÅŸkanlığı, hacı adaylarının ibadetlerini rahat bir ÅŸekilde yerine getirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.
Hacı adaylarının hiçbir konuda sorun yaÅŸamamaları için azami özen gösteren Diyanet İşleri BaÅŸkanlığına baÄŸlı, Mekke’de hizmet veren saÄŸlıktan irÅŸada kadar bütün ekipler, Arafat’ta da hizmetlerine devam edecek.
Mekke’nin yaklaşık 25 kilometre doÄŸusunda bulunan Arafat’a iliÅŸkin en önemli çalışmalardan biri de ulaşım konusu. Yarın baÅŸlayacak intikaller için BaÅŸkanlık, hacı adaylarını kaldıkları otellerden otobüslerle alarak Arafat’ta hazırlıkları tamamlanan çadırlara yerleÅŸtirecek.
Hacı adaylarının intikallerinde sorun yaÅŸanmaması için otobüslerin yaklaşık 3’er tur yapması planlanıyor.
Hacı adaylarının Arafat’ta sıkıntı yaÅŸamamaları için de çalışmalar tamamlandı.
Hacı adaylarının mevsimsel şartlar nedeniyle sıcak kaynaklı sağlık sorunları yaşamaması için sanayi tipi klimalarla soğutulan yüksek çadırlar kuruldu.
Yemek ve su ihtiyaçlarının karşılanması için de çalışma yapıldı.
Kutsal topraklara gelen hacı adaylarına, irşat ekipleri kafile başkanları tarafından irşat programlarında yeme, içme, israf ve çevre temizliğine ilişkin bilgilendirme yapılmıştı.
Bu doÄŸrultuda Arafat’ta da çevre temizliÄŸi konusuna özen gösterildi, çadırların bulunduÄŸu alanlara çöp kutuları yerleÅŸtirildi.
Uzun yıllardır Mekke ve Medine’de bulunan Diyanet İşleri BaÅŸkanlığı hastanelerinde hacı adayları ve hacılara verilen saÄŸlık hizmeti, Arafat’ta da devam edecek. Bu doÄŸrultuda Arafat bölgesinde sahra hastanesi kuruldu.
Arafat’ta geceyi dua ve ibadetle geçirecek olan hacı adayları için irÅŸat ekipleri tarafından irÅŸat programı yapılacak.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin de yer alacağı program, merkezi ses sistemiyle çadırlara ulaÅŸtırılacak.
Arife günü öğle ve ikindi namazlarını cem ederek kılacak hacı adayları, Diyanet İşleri BaÅŸkanı Ali ErbaÅŸ’ın yapacağı duayla vakfeye duracak.
BaÅŸkan ErbaÅŸ’ın yapacağı vakfe duası, Türkiye’den de canlı yayınla izlenebilecek.
Vakfe duasının ardından Arafat sınırlarının açılmasıyla Müzdelife bölgesine intikal edecek hacı adayları, Müzdelife’de akÅŸam ve yatsı namazlarını cem ederek kılacak, Müzdelife vakfesinin ardından ÅŸeytan taÅŸlamak için Cemerat bölgesine hareket edecek.
Åžeytan taÅŸlamanın ardından Mescid-i Haram’a giderek ziyaret tavafı ve sa’y görevi yapılacak, tıraÅŸ olunarak ihramdan çıkılacak.
AA
“Geri dönüyoruz”
1
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
15033 kez okundu
2
Bozulabilir gıda taşımacılığı koşulları iyileştirilecek
14770 kez okundu
4
Türkiye’deki İlk Lojistik Merkezini Açtı
12393 kez okundu
5
Sanayi siteleri taşınacak
8128 kez okundu
Kabine toplanıyor. Gündemde hangi konular var?
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
Bir mobilya piyasadan toplatılıyor
Tüketici güveni 11 ayın en yükseğinde
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: 21 kişi adliye sevk edildi
Ücretsiz HPV aşısı Bilim Kurulu’na takıldı
Kabine toplanıyor. Gündemde hangi konular var?
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
Bir mobilya piyasadan toplatılıyor
Tüketici güveni 11 ayın en yükseğinde
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: 21 kişi adliye sevk edildi
Ücretsiz HPV aşısı Bilim Kurulu’na takıldı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan