29 Mart 2023 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

İdlib’de 33 askerimiz şehit oldu!

Suriye'nin İdlib şehrinde düzenlenen hava saldırısında 33 asker şehit oldu.32 askerimiz de yaralandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan saldırıda yaralanan askerlerin tedavi altında olduğunu belirtti.

Hatay AFAD Koordinasyon Merkezi’nde oluşturulan kriz masası oluşturuldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ile İdlib’deki faaliyetlerin sevk idare edildiği Hatay’daki Taktik Komuta Yeri’ne gitti.

AKAR VE KOMUTANLAR SINIRDA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile İdlib’deki faaliyetlerin sevk idare edildiği Hatay’daki Taktik Komuta Yeri’ne gitti. İdlib’deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Hatay’daki Taktik Komuta Yeri’ne geçen Akar, son duruma ilişkin 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla’dan brifing aldı, talimatlar verdi. Bakan Akar, rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinden sevk ve idare ediyor.

REJİM HEDEFLERİ GECE BOYUNCA VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetlerince, İdlib’de rejim unsurlarının saldırısı sonrasında Esed rejimine ait unsurlar gece boyunca vuruldu.Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, havadan ve topçu atışlarıyla rejim hedeflerinin vurulma anları insansız hava araçlarıyla görüntülendi.Görüntülerde, rejime ait zırhlı araç konvoylarının, hareketli unsurların, karargah ve cephanelik olarak kullanılan merkezlerin vurulma anları yer aldı.

AK PARTİLİ ÇELİK: KALLEŞLİK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib’de 33 askerin şehit olduğu saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, “Katil rejim ve onu cesaretlendirenler bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

NATO’nun Türkiye’nin yanında olması gerektiğini söyleyen Çelik, “Katil bir rejimin uluslararası topluma yaptığı bir saldırı olarak görüyoruz. NATO ile yarın sabah istişare süreci başlıyor. Türkiye’ye yapılmış bir saldırı aynı zamanda NATO’ya yapılmış bir saldırıdır. NATO’nun Türkiye’nin yanında olması gerekir” diye konuştu.

BAHÇELİ: KARA VE HAVA OPERASYONU

MHP lideri Devlet Bahçeli, İdlib’de TSK’ya karşı düzenlenen alçak saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib’e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir” dedi.

Saldırıda 33 askerin şehit olduğunu, 32 askerin de yaralandığını anımsatan Bahçeli, “Elbette acımız çok büyüktür. Bundan sonra hiçbir bahanenin, hiçbir sözün itibarı, iradesi ve inandırıcılığı kalmamış, bütün ezberler bitmiş ve tükenmiştir” görüşünü savundu.

ABD: SEÇENEKLER ARIYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı, İdlib’de Türk askerine yönelik rejim tarafından düzenlenen saldırıyı kınayarak, “NATO müttefiki Türkiye’nin yanındayız ve Esed rejimi, Rusya ve İran destekli güçlerini bu alçak saldırılara derhal son vermeye çağırıyoruz. Bu krizde Türkiye’ye en iyi nasıl destek verebileceğimize dair seçenekler arıyoruz” açıklamasını yaptı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İş dünyasından başsağlığı mesajı!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

escort ankara