07 Temmuz 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

İhracatçıların finansman sorunu nasıl çözülecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Türk Eximbank, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansman sorunlarını çözme amacıyla, teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle kredi kullandırılmasını sağlayacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet ÅžimÅŸek, ihracatçıların Türk Eximbank kredilerine eriÅŸiminde yeni bir dönemi baÅŸlattıklarını belirterek, “Türk Eximbank, katma deÄŸerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansman sorunlarını çözme amacıyla, teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle kredi kullandırılmasını saÄŸlayacak.” dedi.

Şimşek, yüksek katma değerli üretim ve ihracatın artırılmasına verdikleri öneme işaret etti.

Bu dönemde ihracatçıların finansmana eriÅŸimini önceliklendirdiklerini aktaran ÅžimÅŸek, bu amaçla Türk Eximbank’ın sermayesini temmuz ayında yüzde 49 artırarak 20,6 milyar liraya yükselttiklerini anımsattı.

ÅžimÅŸek, ihracatçıların Türk Eximbank kredilerine eriÅŸiminde yeni bir dönemi baÅŸlattıklarını aktarırken, Türk Eximbank’ın ülkenin ihracat odaklı büyüme hedefine hizmet etmek amacıyla baÅŸlattığı, uluslararası en iyi uygulamalar doÄŸrultusunda hazırlanan stratejik dönüşüm programında önemli bir adımı daha hayata geçirdiÄŸini söyledi.

Stratejik dönüşüm programında Türk Eximbank’ın ele aldığı ana konulardan birisinin ihracatçıların finansmana eriÅŸimini kolaylaÅŸtıracak mekanizmaların hayata geçirilmesi olduÄŸuna dikkati çeken ÅžimÅŸek, “Türk Eximbank, katma deÄŸerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansman sorunlarını çözme amacıyla, teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle kredi kullandırılmasını saÄŸlayacak.” dedi.

“Yüksek teknolojili ihracat yapanlar önceliklendirilecek”

Bu mekanizmalar tasarlanırken özellikle katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların, finansman zorlukları nedeniyle ihracat artışı sağlayamamasının önüne geçmeyi amaçladıklarını belirten Şimşek, şöyle konuştu:

“Türk Eximbank, bu doÄŸrultuda ihracatçıların teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle de kredi kullanabilmesine yönelik çalışmalarını tamamlayarak uygulamaya almış ve ihracatçıların finansmana eriÅŸiminin kolaylaÅŸtırılması yönünde önemli bir adım atmıştır. Teminat yapısının çeÅŸitlenmesiyle, ihracatçılarımızın teminat mektubu komisyonları nedeniyle artan finansman maliyetlerini düşürmelerine ve bunun yanı sıra diÄŸer bankalardaki kredi limitlerini de daha etkin kullanmalarına olanak saÄŸlanacaktır.”

Şimşek, özellikle katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların bu uygulamadan daha etkin yararlanabilmesi adına katma değerli ihracat artışı sağlama potansiyeli ve kredi değerliliği yüksek ihracatçıların uygulamada önceliklendirileceğini ifade etti.

“Türk ihracatçısına daha fazla destek olunacak”

Öte yandan, teminat yapısının çeşitlendirmesiyle doğabilecek olan ilave risklerin yakından izlenmesi ve etkin yönetilmesi adına yapay zeka destekli erken uyarı modelleri ve kredi izleme mekanizmalarının kurulduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti:

“Böylece Türk Eximbank, uluslararası iyi uygulamalardan birini daha hayata geçirmiÅŸti. Türk Eximbank, stratejik dönüşüm program kapsamında, önümüzdeki dönemde de yeni ürün ve uygulamalarla vermiÅŸ olduÄŸu hizmetin hız ve kalitesini artırarak Türk ihracatçısına daha fazla destek olmaya devam edecektir.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İlk kez 5 milyonluk soru açıldı

HIZLI YORUM YAP