10 Haziran 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Dünyada ilk kez İngiltere’de yaygın kullanımına onay verilen, Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech‘in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı ilk kez Coventry kentindeki bir üniversite hastanesinde 90 yaşındaki bir kadına yapıldı.
Sky News’te yer alan bir habere göre, İngiltere’nin Coventry kentindeki bir üniversite hastanesinde 90 yaşındaki Margaret Keenan isimli bir kadına TSİ 09.31’de ilk Kovid-19 aşısı vuruldu.
Burada konuşan Keenan, herkese aşı yaptırmaları çağrısında bulunarak “İlk olmak benim için bir ayrıcalık. İsteyebileceğim en iyi erken doğum günü hediyesi. Bu, yılın büyük bir bölümünde tek başıma kaldıktan sonra Noel’de ailem ve arkadaşlarımla vakit geçirebileceğim anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.
Ülke genelinde 50 aşılama merkezine dağıtılan aşılar, öncelikli olarak bakımevlerinde kalanlar, bakımevi çalışanları, 80 yaşın üstündekilere ve sağlık çalışanlarına yapılacak.
Aşının saklama koşullarındaki zorluk nedeniyle aşının yapılacağı öncelikli gruplar, randevu sistemiyle hastanelere taşınacak.
Sağlık Bakanı Matt Hancock, ilk aşamada 800 bin Kovid-19 aşısının aşılama merkezlerine dağıtıldığını ve bu yılın sonuna kadar 2 milyon aşının teslim alınacağını umduklarını söylemişti.
İngiltere’de Ulusal İlaç ve Sağlık Ürünleri Denetleme Kurumu (MHRA), Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının yaygın kullanımına 2 Aralık’ta izin vermişti.
Ulusal Ortak Aşılama ve Bağışıklama Komitesi (JCVI), ülkede toplu Kovid-19 aşılamasına ilişkin “öncelikliler” listesi açıklamıştı. Buna göre, aşılamanın öncelikli yapılacağı gruplar, bakımevinde kalanlar ve bakıcıları, 80 yaş üstündekiler ile sağlık çalışanları, 75 yaş üstündekiler, 70 yaş üstündekiler ve klinik olarak savunmasız olanlar, 65 yaş üstündekiler, 16-64 yaş arasında ölüm riskini barındıran hastalıklara sahip olanlar, 60 yaş üstündekiler, 55 yaş üstündekiler ve 50 yaş üstündekiler şeklinde sıralanmıştı.
AA
Altın ve döviz alımında yeni karar
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
446992 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
296562 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
112365 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
107134 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
106681 kez okundu
Mustafa Bozbey’e 402 yıla kadar hapis talebi
Cuma günü okullar tatil edildi
İşte Türkiye’nin en değerli markaları
ABD-İran gerilimi tırmandı, petrol fiyatları yükseldi
BYD, Türkiye’den vazgeçti
Altın 2,5 ayın dibinde
BGM A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özenalp: “A.TR ve Menşe Belgelerinde Yapılan Hatalar Firmaları Adliyeye Taşıyor”
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde konuşacak
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı’na katılmayacak
Yargıtay’dan yıllık izinlerle ilgili kritik karar
Mustafa Bozbey’e 402 yıla kadar hapis talebi
Cuma günü okullar tatil edildi
İşte Türkiye’nin en değerli markaları
ABD-İran gerilimi tırmandı, petrol fiyatları yükseldi
BYD, Türkiye’den vazgeçti
Altın 2,5 ayın dibinde
BGM A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özenalp: “A.TR ve Menşe Belgelerinde Yapılan Hatalar Firmaları Adliyeye Taşıyor”
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde konuşacak
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı’na katılmayacak
Yargıtay’dan yıllık izinlerle ilgili kritik karar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.