26 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

İş yaparken en büyük risk mali krizler

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporuna göre mali krizler, küresel ölçekte iş yapmanın önündeki en büyük risk alanı olarak görülüyor.

Dünya Ekonomik Forumu’nun “Ä°ÅŸ Yapmanın Bölgesel Riskleri 2019” raporunda, mali krizlerin pek çok ülkede iÅŸ yapmanın önündeki en büyük risk alanı olarak görüldüÄŸü belirtildi.

AA muhabirinin rapordan derlediÄŸi bilgilere göre, küresel düzeyde iÅŸ yapmak isteyen ÅŸirket yöneticileri en fazla ilgili ülkelerdeki mali krizlerden endiÅŸeleniyor.

Risklere yönelik yapılan sıralama dikkate alındığında ilk 5’teki konu baÅŸlıklarının 3’ünü ekonomiyle ilgili unsurlar oluÅŸturuyor.

Toplumlarda dijital ürünlerin kullanımına paralel olarak önemi artan siber saldırılar da ÅŸirket yöneticileri için en büyük risklerden kabul ediliyor.

Raporda, dünyanın en geliÅŸmiÅŸ 10 ekonomisi arasında yer alan ABD, Almanya, BirleÅŸik Krallık, Fransa, Ä°talya ve Kanada siber saldırı riskinin en yüksek olduÄŸu ülkeler sıralamasında öne çıkıyor.

Hava olayları ve doÄŸal afetler de iÅŸ yapmayı zorlaÅŸtıran çevresel riskler olarak dikkati çekiyor.

DoÄŸu Asya’da doÄŸal afet riski

Bölgesel olarak deÄŸerlendirildiÄŸinde, DoÄŸu Asya ve Pasifik’te çevresel, teknolojik, jeopolitik ve ekonomik riskler öne çıkıyor.

Hesaplamalara göre, geçen yıl dünyadaki tüm doÄŸal afetlerin yüzde 50’sine tanık olan bu bölgelerde yaÅŸananların ekonomiye toplam maliyeti 56,8 milyar dolar oldu.

Avrasya’da sosyal riskler, bölgedeki iÅŸletmeler için en önemli endiÅŸe kaynağı olurken, bunu ekonomik riskler izliyor.

Söz konusu bölgede sırasıyla derin toplumsal istikrarsızlık, ülke içi çatışma, enerji fiyatı krizi, mali krizler ve yönetilemeyen enflasyon oranı risk faktörleri olarak görülüyor.

Avrasya’da, yakın zamanda yaÅŸanan seçimler ve bunların sonucu yaÅŸanan istikrarsızlık ve politik gösteriler bölgedeki sosyal gerilimin derecesine iÅŸaret ederken, bölgesel anlaÅŸmazlıklar ve devam eden jeopolitik gerilimler risk unsurları olarak dikkati çekiyor.

Avrupa’nın sıkıntısı siber saldırılar

Rapora göre, Avrupa’da siber saldırı kaynaklı tehditler, iÅŸ yapmakta en büyük risk olarak görülürken, varlık balonları, ülke içi çatışmalar, enerji fiyatı ve mali kaynaklı krizler siber saldırıları izliyor.

Avrupa iÅŸ sektörünü hedef alan siber olaylar 2018’den bu yana artarken, iÅŸletmelerin yüzde 61’inin bir önceki yıla göre yüzde 45 daha fazla siber saldırıların hedefi olduÄŸu belirtiliyor. Siber tehditleri azaltmak için otoriteler ve ÅŸirketlerin siber eÄŸitim merkezleriyle çalışması dikkati çekiyor.

Suudi Arabistan’ın petrol endüstrisine yapılan son saldırılar gibi öngörülemeyen olaylar nedeniyle fiyatlarda keskin artış beklentisi enerji fiyatlarındaki ekonomik endiÅŸeleri de tetikliyor.

Mali kriz riski taşıyan bölgeler

Latin Amerika ve Karayipler’de kurumsal kırılganlık ve toplumsal hoÅŸnutsuzluk, iÅŸ dünyasını endiÅŸelendirmeye devam ediyor. Bölgede, kamu yönetimi baÅŸarısızlığı, derin toplumsal istikrarsızlık, iÅŸsizlik veya eksik istihdam, mali krizler ve temel altyapı yetersizliÄŸi en çok risk oluÅŸturan konular arasında yer alıyor.

Orta DoÄŸu ve Kuzey Afrika’da mali endiÅŸelerin risk oluÅŸturmasının yanında ülkelerdeki enflasyonist ve deflasyonist baskılardaki ayrılmalar bölgede karmaşık bir ekonomik tabloya iÅŸaret ediyor. Enerji fiyatı krizi, mali krizler, iÅŸsizlik veya eksik istihdam, yönetilemeyen enflasyon oranı ve varlık balonları iÅŸ yapmadaki riskler olarak başı çekiyor.

Kuzey Amerika’da siber tehditlerin çoÄŸalması ve kiÅŸisel veri ihlalleri, bölgedeki yöneticilerin en büyük endiÅŸesi olmayı sürdürüyor. Bölgede sırasıyla, siber saldırılar, veri dolandırıcılığı veya hırsızlığı, terör saldırıları, temel bilgi altyapısının ölmesi ve temel altyapı yetersizliÄŸi en yüksek risk faktörleri olarak deÄŸerlendiriliyor.

Güney Asya’da su krizleri, terör saldırıları ve insanlardan kaynaklanan çevresel afetler, Sahra Altı Afrika’da da iÅŸsizlik veya eksik istihdam, kamu yönetimi baÅŸarısızlığı ve temel altyapı yetersizliÄŸi en önemli risk alanları olarak görülüyor.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

‘Her ÅŸey dahil paketini, kültür turizmiyle birleÅŸtirmeliyiz’

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.