Ticari sır niteliğindeki ithalat ve ihracat verilerini illegal yollarla satan şebekeye yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Gümrük çalışanları para karşılığı verileri sattı
İstanbul merkezli 7 ilde ticari sırları, özel ve gizli kalması gereken ithalat ve ihracat verilerini para karşılığı verdiği tespit edilen gümrük müdürlüğü çalışanları ile bu verileri alarak sosyal medya ve internet siteleri üzerinden satanlara operasyon düzenlendi. Operasyonda, 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Ticari sır niteliğinde bilgileri içeriyor
İstanbul Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri tarafından “siyasal ve askeri casusluk” soruÅŸturmaları kapsamında Ticaret Bakanlığı müfettiÅŸleri ile ortak çalışma yürütüldü. Yapılan çalışmalarda, Ticaret Bakanlığı’nın kullandığı sistemler üzerinde, “ticari sır olarak nitelendirilen, özel ve gizli kalması gereken ithalat ve ihracat verilerini üçüncü ÅŸahıslara para karşılığı verdiÄŸi tespit edilen gümrük müdürlüğü çalışanları ile bu verileri alarak sosyal medya ve internet siteleri üzerinden satan” 10 şüpheli tespit edildi.
Gümrük verilerini sızdıranlara 7 ilde baskın
Polis ekipleri harekete geçerek operasyon için düğmeye bastı. Tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 7 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda, belirlenen 10 şüphelinin tamamı yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise, çok sayıda dijital materyal, doküman ve belge ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
ekonomim.com




Gündem
Gündem
Gündem
Gündem
Gündem
Gündem
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
E-ticarette 30 Euro’luk vergi muafiyetinin kaldırılmasına iş dünyası ne dedi?
7 vali merkeze çekildi, 19 ilin valisi değişti
Bireysel emeklilikte devlet katkı payı düşürüldü
Kuyumcularda nakit dönemi sona eriyor
Altın ve gümüşte sert düşüş