27 Nisan 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bartın Valisi Sinan Güner, Karadeniz’de İnkumu açıklarında batan kuru yük gemisine iliÅŸkin, “6 mürettebatı saÄŸ olarak bota aldık. Ölen 3 kiÅŸiden birinin cesedine ulaÅŸtık. DiÄŸer 3 mürettebatın da kayalıkların olduÄŸu bölgede hareketsiz görüldüÄŸü ihbarı var. Bunlara da karadan ulaÅŸmaya çalışıyoruz.” dedi.
Güner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığına baÄŸlı helikopterin Samsun’dan bölgeye hareket ettiÄŸini söyledi.
Olumsuz hava ÅŸartlarında uçuÅŸ yapabilirse kalan mürettebatın kurtarılacağını bildiren Güner, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Fatih Gemisi’nin de yolda olduÄŸunu kaydetti.
Güner, 6 mürettebatı saÄŸ olarak bota aldıklarını vurgulayarak, “Ölen 3 kiÅŸiden birinin cesedine ulaÅŸtık. DiÄŸer 3 mürettebatın da kayalıkların olduÄŸu bölgede hareketsiz görüldüÄŸü ihbarı var. Bunlara da karadan ulaÅŸmaya çalışıyoruz.” dedi.
Sahil Güvenlik botlarıyla Bartın Limanı’na getirilen ve ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 6 gemi personelinin saÄŸlık durumlarının iyi olduÄŸu öÄŸrenildi.
Bu arada, çalışmalara katılan ve hipotermi nedeniyle rahatsızlanan bir sahil güvenlik personeli de 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahale sonrası hastanede tedavi altına alındı.
UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün 12.35’te Bakanlık tarafından Uydu Yardımlı Arama Kurtarma Sistemi’nden (Cospas-Sarsat sistemi) alınan tehlike sinyaline istinaden yapılan araÅŸtırmada, Palau bayraklı “ARVIN” isimli geminin battığı bilgisine ulaşıldığı ifade edildi.
Bakanlık bünyesindeki Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezince bölgeye arama kurtarma unsurlarının derhal sevk edildiÄŸi belirtilerek ÅŸunlar kaydedildi:
“Olumsuz hava ÅŸartları sebebiyle 15 Ocak 2020 tarihinde Bartın Liman BaÅŸkanlığımız idari sahasında demirleyen söz konusu gemi, 17 Ocak 2020 tarihi saat 12.35’te demirli olduÄŸu bölgede kırılarak batmıştır. Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi kaza sonrası geminin iÅŸleteni olduÄŸu tespit edilen Ukrayna’da yerleÅŸik firma yetkilileriyle irtibata geçmiÅŸ ve ÅŸirket yetkilisinden gemide 12 personelin bulunduÄŸu bilgisi alınmıştır. Bulgaristan’ın Burgaz Limanı’na giden ARVIN gemisi için bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarında toplam 12 personelden ÅŸu ana kadar 6 kiÅŸi saÄŸ olarak kurtarıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmekte olup geminin diÄŸer personelini kurtarmak için çalışmalar devam etmektedir.”
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İnkumu açıklarında batan gemiyi arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bir fırkateynin görevlendirildiÄŸini bildirdi.
AA
Elazığ’da deprem
Bursa Deniz Otobüslerinin 6 seferi iptal
İstanbul’da 1025 bina az hasarlı
Tatil sezonu öncesi rezervasyon dolandırıcılığı uyarısı
60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başladı
Trump, Panama ve Süveyş kanallarından serbest geçiş istedi
Marmarabirlik’in ciro hedefi 7,5 milyar lira
Bursa ValiliÄŸi’nden uyarı!
Bir SMA ilacı daha geri ödeme listesinde
S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti
Piyasaların gözü ABD’nin büyüme ve istihdam verilerinde
Bursa Deniz Otobüslerinin 6 seferi iptal
İstanbul’da 1025 bina az hasarlı
Tatil sezonu öncesi rezervasyon dolandırıcılığı uyarısı
60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başladı
Trump, Panama ve Süveyş kanallarından serbest geçiş istedi
Marmarabirlik’in ciro hedefi 7,5 milyar lira
Bursa ValiliÄŸi’nden uyarı!
Bir SMA ilacı daha geri ödeme listesinde
S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti
Piyasaların gözü ABD’nin büyüme ve istihdam verilerinde
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.