13 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Yaklaşık 6,3 milyon kayıtlı seçmenin bulunduÄŸu ülkede oluÅŸturulacak 240 üyeli 51’inci Meclisin yeni milletvekillerinin belirlenmesi için yurt içinde ve dışında yaÅŸayan vatandaÅŸlar eÅŸ zamanlı oy kullanabilecek.
Bulgaristan’da 3 yıldır süren siyasi kriz yüzünden seçmenler bu süre zarfında bugün 7’nci kez sandık başına gidiyor.
Yeni erken seçim için 19 siyasi parti ve 9 koalisyon aday gösterdi.
Merkez Seçim Kurulu, yurt dışında 57 ülkede toplam 719 sandık kurulduğunu duyurdu.
![]()
DışiÅŸleri Bakanlığı, yurt dışında en çok Bulgaristan vatandaşının yaÅŸadığı komÅŸu Türkiye’de çeÅŸitli noktalarda 168 sandık kurulduÄŸunu bildirdi.
CoÄŸrafi yakınlığından dolayı Türkiye’de ikamet eden kimi Bulgaristan vatandaÅŸların seçmenlik görevini akraba ziyareti olanağı ile birleÅŸtirerek, memleketlerini ziyaret ederek oy kullanmaları bekleniyor.
Bulgar diasporasının kalabalık olduÄŸu İngiltere ve Kuzey İrlanda’da 112’ÅŸer sandık kurulacağı belirtildi.
Bu seçimde türlü güvenlik gerekçelerden dolayı Ukrayna, Lübnan, İsrail ve İran gibi bazı ülkelerde sandık kurulmadı.
Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, yaklaşık 12 bin sandığın kurulacağı ülke genelindeki seçim sürecinin güvenliğini sağlamak üzere 15 bin polis görevlendirdi.
Bakanlıktan yapılan resmi açıklamada, sandıkların yerel saatle 07.00’de açıldığı ve oy verme iÅŸleminin normal baÅŸladığı ifade edildi.
Bulgaristan’da ve yurt dışındaki sandıkların yine yerel saatle 20.00’de kapanması bekleniyor.
Seçim öncesi yapılan son kamuoyu araştırmaları, parlamento için yüzde 4 olan giriş barajını 7-9 siyasi oluşumun aşabileceğini gösterdi.
Bulgaristan’da 9 Haziran’da gerçekleÅŸtirilen son erken genel seçimlere katılım oranı yüzde 34 düzeyinde kalmıştı.
Seçim arifesinde yapılan son anketlere katılan seçmenler, siyasi sınıfın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Bugünkü erken seçimde de katılım oranının düşük olması ve yüzde 30 civarında olması bekleniyor.
​​​​​​​Gözlemciler, seçim sonrası oluşacak parlamentoda siyasi güçlerin muhtemel dağılımını göz önünde bulundurarak ülkenin yönetimi için tek alternatifin koalisyon hükümeti olacağını belirtiyor.
AA
Pençe-Kaplan bölgesinde bir askerimiz şehit
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
Teklif yasalaştı. Milli parklarda yeni dönem
Cari denge 6,8 milyar dolar açık verdi
Petrol tekrar 100 doların üzerine çıktı
Limonda gümrük vergisi düşürüldü
İspanya, İsrail’deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı
Emekli bayram ikramiyesi için tarih netleşti
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
Teklif yasalaştı. Milli parklarda yeni dönem
Cari denge 6,8 milyar dolar açık verdi
Petrol tekrar 100 doların üzerine çıktı
Limonda gümrük vergisi düşürüldü
İspanya, İsrail’deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı
Emekli bayram ikramiyesi için tarih netleşti
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan